Απίστευτες εικόνες από τα βυθισμένα χωριά στον Παλαμά – Σκηνές αποκάλυψης με τεράστιες καταστροφές (pic)

Σκηνές αποκάλυψης με τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και δομές, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσπαθούν να σωθούν ανεβαίνοντας ακόμα και στις στέγες των σπιτιών τους, συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί στο Δήμο Παλαμά στο νομό Καρδίτσας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ολόκληρα χωρία έχουν βυθιστεί από τις πρωτοφανείς καταιγίδες μακράς διάρκειας με τις οποίες χτυπάει από τη Δευτέρα το βράδυ τη χώρα μας η κακοκαιρία Daniel. Οι κάτοικοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατέψουν τις οικογένειες τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ζουν με το φόβο μήπως κάτω από τα νερά εντοπιστούν άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να αποφύγουν τους ορμητικούς χειμάρρους.

Το ύψος του νερού σε κάποιες περιοχές φτάνει έως τα τέσσερα μέτρα, γεγονός που δεν επιτρέπει σε σωστικά συνεργεία και κλιμάκια της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να πλησιάσουν έτσι ώστε να απεγκλωβίσουν κόσμο.

Οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές κάνουν έκκληση για βοήθεια, ενώ τονίζουν ότι στην βιβλική καταστροφή συνέβαλε η υποχώρηση αναχωμάτων και στο σπάσιμο φραγμάτων σε ποταμούς της περιοχής.

«Έχουμε πλημμυρίσει. Το ύψος βροχής ήταν στα δύο ακόμα και δυόμιση μέτρα. Θέλουμε νερό, κουβέρτες, φαγητό γιατί το νερό έφτασε στα καταστήματα τα 70 εκατοστά και χθες καταστράφηκε ο φούρνος του χωριού. «Έσπασαν τα αναχώματα που είχαμε στον ποταμό Πάμισσο αλλά και τα φράγματα στον ποταμό Μέγα. Από χθες το απόγευμα έχουμε δώσει σήμα στην Πυροσβεστική να έρθουν και δεν έχουν εμφανιστεί» λέει στο newsit.gr, ο πρόεδρος της κοινότητας Ριζοβουνίου, Γιώργος Γκερμπεσιώτης και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Συνολικά το χωριό έχει 280 κάτοικους. Αρκετοί χθες έφυγαν, με κάποιους από αυτούς να πηγαίνουν στην Καρδίτσα. Σε ισόγεια δεν μπορείς πλέον να μείνεις. Όσοι μένουν σε μονοκατοικίες φιλοξενούνται σε άλλα σπίτια που είναι από 2όροφο και πάνω. Εμείς στο σπίτι μου είμαστε πλέον 30 άτομα, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένοι».

Φωτο newsit.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...