Αν γίνει αυτό στις ΗΠΑ θα μιλάμε για εμφύλιο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έθεσε ένα αυστηρό χρονικό πλαίσιο 24 ωρών στην πολιτεία του Τέξας για την εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Η εντολή απαιτεί τη μεταβίβαση των συνοριακών φυλακίων, που ελέγχονται επί του παρόντος από την Εθνική Φρουρά του Τέξας, στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αυτή η κίνηση έρχεται μετά τη διαπίστωση ότι το Τέξας κατέχει τον έλεγχο του σημαντικότερου σημείου διέλευσης για τους παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ.

Τοπικοί αξιωματούχοι, αντιδρώντας στην πολιτική Μπάιντεν, κατηγόρησαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για «εσχάτη προδοσία» λόγω της αποτυχίας της να ελέγξει τη ροή των μεταναστών και της παραμέλησης της ασφάλειας των συνόρων.

Παράλληλα, 25 αμερικανικές πολιτείες που στηρίζουν την προσέγγιση του Τέξας έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν ενισχύσεις από αέρος και ξηράς για την προστασία των συνόρων.

Ωστόσο, εάν πραγματοποιηθεί ομοσπονδιακή επέμβαση, αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις, με ανησυχίες για πιθανή εμφύλια σύγκρουση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ