Ανυποχώρητη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – «Ειρηνευτική» προσπάθεια από την αντιπολίτευση με προϋπόθεση την σύγκληση ΠΓ

Χθες πηγές της Κουμουνδούρου έστειλαν το μήνυμα ότι είναι μεμονωμένο και περιθωριακό φαινόμενο το κλίμα αμφισβήτησης προς την ηγεσία Κασσελάκη και κατά τα λοιπά ο ΣΥΡΙΖΑ «ενωμένος» και «ανανεωμένος» δίνει τη μάχη κατά της κυβέρνησης.

Η λογική του εμφυλίου, ανέφεραν, «συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Με αυτή την αναφορά από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν σε πρώτο σε πρώτο πλάνο τα υπό διαγραφή στελέχη.

Διεμήνυσαν δε ότι η Κουμουνδούρου δεν μπαίνει σε διάλογο μαζί τους και επιπλέον τους κατηγόρησε πως αγωνίζονται να πλήξουν την προσπάθεια της ηγεσίας για επανάκαμψη της Αριστεράς και στον αγώνα τους αυτό έχουν «πρόθυμους σπόνσορες» διάφορους συστημικούς πυλώνες.

Η τελευταία αυτή αιχμή σχετίζεται με τις αναφορές Σκουρλέτη και Φίλη, περί μηντιακών «παράκεντρων», «τρολς», ή και «σκοτεινού διαδικτύου» (έκφραση που χρησιμοποίησε ο Ν.Φίλης, λανθασμένα, καθώς άλλο περιεχόμενο αποδίδεται στον όρο dark web). Και παραπέμπει στην αξιοποίησή τους από τη ΝΔ και διάφορα ΜΜΕ.

Δύο παράλληλες προσπάθειες τρέχουν αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το εκρηκτικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των διαγραφών των Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα.

Από την μία πλευρά η ηγεσία, ενόσω παραμένει ανυποχώρητη στην στάση της απέναντι στους διαφωνούντες που ασκούν κριτική δημόσια, δείχνοντας την έξοδο με διαγραφές και προειδοποιήσεις, επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί εμφυλίου και διαλυτικών καταστάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά καταγράφονται διεργασίες και μια προσπάθεια συντονισμού μεταξύ της Ομπρέλας, των 6+6 αλλά και του Διονύση Τεμπονέρα, προκειμένου να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και εκεί να τεθεί το θέμα των διαγραφών, η ανάκληση των οποίων δείχνει να θεωρείται μια από τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση ενός στοιχειώδους κλίματος κανονικότητας (ενότητας δύσκολο να πει κανείς) τουλάχιστον ως την Κεντρική Επιτροπή στις 11 – 12 Νοεμβρίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ