Αντέχετε ολόκληρη την πικρή αλήθεια: Ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από όλα όσα συμβαίνουν

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Όσες και όσοι παρακολουθείτε με συνέπεια τη στήλη ξέρετε ότι έχει επιβεβαιωθεί στο 100%. Εδώ έχετε διαβάσει όσα έχουν συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν συμβούν.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και οδεύει προς την εξαφάνιση.

Συνοπτικά:

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ερμηνεύσει λανθασμένα το μήνυμα της βάσης “Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα”. Λειτουργεί ως ηγεμόνας. Ένας κύκλος ανθρώπων που δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία του υπαγορεύει να ακολουθήσει ακατανόητη στρατηγική αυτοϋπονόμευσης. Ταυτόχρονα, τα στελέχη που έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να αποβάλουν τις διαχρονικές παθογένειες του χώρου.

Το ερωτηματολόγιο το Στέφανου Κασσελάκη που στρώνει το δρόμο για ριζικές αλλαγές σε ταυτοτικά ζητήματα του κόμματος ανοίγει στον ασκό του αιόλου. Με όσα συμβαίνουν ήδη το τρένο των ευρωεκλογών έχει χαθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τρίτο, ίσως και τέταρτο, ίσως και πέμπτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ο ολετήρας του κόμματος; Είναι οι επιτήδειοι ουδέτεροι, εκείνοι που δεν είχαν πάρει θέση στην διαδικασία διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, οι νέοι υπονομευτές της ηγεσίας; Εκείνοι που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη και σήμερα βρίσκονται απέναντί του έκαναν λάθος; Το έχουν καταλάβει; Το μετάνιωσαν;

Ή μήπως η πραγματικότητα βρίσκεται αλλού; Ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνεται για όσα συμβαίνουν;

Διαβάστε:

Ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με μία στενή ομάδα φίλων και συνεργατών, είχε συλλάβει την ιδέα της διαδοχής από την Έφη Αχτσιόγλου σε περίπτωση εκλογικής συντριβής. Και αυτό το είχε κάνει από το 2021, πολύ πριν από τις εκλογές. Μόνο που στη συνέχει αντιλήφθηκε το υπονομευτικό παιχνίδι που έπαιξε σε βάρος του το ζεύγος Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου και τότε, αφού παραιτήθηκε από την ηγεσία, συνέδραμε (θα σας πως στο μέλλον με ποιον τρόπο) στην έλευση Κασσσελάκη και στην βαριά ήττα των υπονομευτών που αποστάτησαν για να δημιουργήσουν το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς. Αυτή ήταν η εκδίκηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας, ο οποίος ήταν θαρραλέος να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους ή ακόμη και να παίξει το μέλλον της χώρας στα ζάρια, για τους δικούς του συναισθηματικούς και ψυχολογικούς λόγου υπήρξε διαχρονικά δειλός στο να αντιμετωπίσει το εσωκομματικό ιερατείο. Αντί να πετάξει έξω τους υπονομευτές προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα στην ψεκασμένη εσωκομματική αντιπολίτευση και τον πολιτικό ρεαλισμό. Ανάμεσα σε ένα κόμμα-παρέα, σε ένα αριστεροχώρι, και στο μαζικό κόμμα που θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχώντας το κόμμα με την εκλογική βάση. Και έχασε. Συνετρίβη.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας κρύβεται πίσω από όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή ο ίδιος δεν είχε το θάρρος να καθαρίσει το κόμμα από τα βαρίδια, βοήθησε στην έλευση του Στέφανου Κασσελάκη για να κάνει εκείνος τη βρόμικη δουλειά και όχι ο άτολμος Τσίπρας. Μόλις την κάνει και τον πετάξουν έξω και αυτόν, ο Αλέξης Τσίπρα θα εμφανιστεί ως ο εγγυητής της Δημοκρατικής Παράταξης, ο φυσικός της ηγέτης που θα μπορέσει να κερδίσει την Δεξιά. Προσέξτε: Δεν θα επιστρέψει ως ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο προβληματικός ΣΥΡΙΖΑ είναι δρομολογημένος για να διαλυθεί. Θα επιστρέψει ως ο ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Η Όλγα Γεροβασίλη, η φωνή του Τσίπρα, δεν βγήκε τυχαία τις προάλλες.

Προσπαθώ να κατανοήσω αν η αντίδραση της Γεροβασίλη είναι πραγματική ή είναι ενταγμένη στο πλαίσιο κάποιας θεατρικής παράστασης με σκηνοθέτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, ακόμη και το καλύτερο στρατηγικό σχέδιο μπορεί να ανατραπεί στη μάχη. Το έχει γράψει και ο Κλαούζεβιτς. Ίσως ο Στέφανος Κασσελάκης αυτονομήθηκε πολιτικά, πολύ πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε κάποιος. Ίσως ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταφέρει να ελέγξει, από το παρασκήνιο, την κατάσταση με τον τρόπο που είχε σχεδιάσει. Όσα ραντεβού και αν κάνει. Με όσους “συντρόφους” και εξωθεσμικούς παράγοντες και αν συναντηθεί.

Αναπροσαρμόζει τη στρατηγική του; Ενορχηστρώνει την εκπαραθύρωση του Στέφανου Κασσελάκη πριν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφανιστεί; Σατανικό σχέδιο;

Μάλλον πανικός…

Θα επανέλθω με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Προς το παρόν να μείνετε στα παραπάνω και να τα σκεφτείτε. Ψύχραιμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...