Ανοιξαν οι κάλπες για 25.610 Έλληνες απόδημους

Από τα μεσάνυχτα σήμερα ψηφίζουν για δεύτερη φορά οι Έλληνες στο εξωτερικό, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Το υπουργείο Εξωτερικών με την Κεντρική του Υπηρεσία σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και 61 Ελληνικές Διπλωματικές και Προξενικές Αποστολές, διαθέτει στελεχιακό δυναμικό και χώρους διεξαγωγής των εκλογών», σημειώνει.

Όπως αναφέρεται, λειτουργούν 102 εκλογικά τμήματα σε 35 κράτη και 82 πόλεις για 25.610 Έλληνες εκλογείς.

«Υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θεμελιώθηκε οργανωτικά η νέα θεσμική διαδικασία και συντονίζονται 29 ώρες ψηφοφορίας από την Αυστραλία έως τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και τον Καναδά», καταλήγει.

Στη Γερμανία ομαλά και με σύμμαχο τον καιρό εξελίσσεται στο Βερολίνο η ψηφοφορία των αποδήμων, η οποία ξεκίνησε στις 07:00 (τοπική ώρα) στα δύο εκλογικά τμήματα που φιλοξενούνται στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας.

Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς είναι 810, έναντι 680 στις εκλογές του Μαΐου, ενώ σε όλη τη Γερμανία, όπου λειτουργούν 17 εκλογικά τμήματα, οι εγγεγραμμένοι είναι 3.885 (3.700 στις προηγούμενες εκλογές).

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 19:00 (τοπική ώρα).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ