Ανησυχία στο Μαξίμου: Εκλογές πριν αρχίσει η κατρακύλα της κυβέρνησης και ανασυνταχθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Εισηγήσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την προσεχή άνοιξη δέχεται, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αιφνιδιασμού της αντιπολίτευσης.

Στενοί συνεργάτες του τον συμβουλεύουν (προτρέπουν) να αξιοποιήσει το θετικό momentum που εξακολουθεί να διατηρεί η κυβέρνηση, να προσφύγει στη λαϊκή εντολή προκειμένου να μηδενίσει το κοντέρ και να έχει μπροστά του μια νέα (καθαρή) τετραετία. Με βάση τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παραμένει αμετακίνητος στη θέση του ότι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Μέχρι την άνοιξη, ωστόσο, ο χρόνος είναι μακρύς, η καθημερινότητα βρίθει από «κακοτοπιές» (πυρκαγιές, σεισμοί, εγκληματικότητα κ.ά.) για την κυβέρνηση, η φθορά μεγαλώνει, οπότε κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις μελλοντικές εξελίξεις. Ούτε καν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Όλα τα ενδεχόμενα θα επανεξεταστούν στα μέσα Δεκεμβρίου, πάνω στα νέα δεδομένα που θα έχουν προκύψει με την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι θιασώτες της ιδέας ενός εκλογικού αιφνιδιασμού την ερχόμενη άνοιξη στηρίζουν την πρότασή τους σε τρεις άξονες:

Πρώτον, μέχρι τότε, εκτός δραματικού απροόπτου, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει μαζί της τη μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και να υπερέχει πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ. Η άποψή τους είναι ότι καθώς θα μπαίνουμε βαθύτερα στο 2022 μπορεί το κλίμα για την κυβέρνηση να μεταβληθεί προς το χειρότερο και τα δεδομένα να αλλάξουν.

Δεύτερον, τον Φεβρουάριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι οι τριβές και οι εντάσεις που θα προκληθούν θα βάλουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Και ότι θα απαιτηθεί χρόνος έως ότου ο Αλ. Τσίπρας επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κανονικούς ρυθμούς. «Αυτό το διάστημα πρέπει να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση», σημειώνουν.

Τρίτον, μετά την ανάδειξη νέου προέδρου, το Κίνημα Αλλαγής θα μπει σε φάση ανασύνταξης και οι αλλαγές (ανακατατάξεις) θα προκαλέσουν τριγμούς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείουν, ανάλογα με το ποιος εκ των υποψηφίων θα επικρατήσει, ακόμη και το ενδεχόμενο διάσπασης, περιορισμένης έκτασης με τη φυγή στελεχών. «Ευκαιρία για την κυβέρνηση να… εκμεταλλευθεί τη συγκυρία», λένε οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ελπίζει στα… καλύτερα! «Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα για να κερδίσουμε ξανά τις εκλογές του 2023», ανέφερε προ ολίγων ημερών ο Κυρ. Μητσοτάκης στη διάρκεια συνέντευξής του, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να ακυρώσει τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, που έρχονται στο προσκήνιο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το αφήγημά του για εξάντληση της τετραετίας βασίζεται σε έναν βασικό πυλώνα: Ότι από τις αρχές του νέου έτους, με το πέρας και της πανδημίας, η χώρα θα μπει σε νέα περίοδο. Η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει, η ανάπτυξη θα πάρει την ανηφόρα, οι ξένες επενδύσεις θα αυξηθούν και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Και όλα αυτά θεωρεί ότι θα αλλάξουν το κλίμα στη χώρα, το οικονομικό, το κοινωνικό και αναπόφευκτα και το πολιτικό, προς όφελος της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι στόχος του είναι η κυβέρνηση να κριθεί βάσει αποτελεσμάτων και στο τέλος της τετραετίας. Και σε μια σύγκριση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 – 2019, ο ελληνικός λαός να πάρει την τελική του απόφαση όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ