Ανησυχία Τσίπρα για τις συνέπειες της υπόθεσης Γεωργούλη – Τι θα κάνει για να απενεργοποιήσει όλες τις «νάρκες»

Να απενεργοποιήσει όλες τις «νάρκες» που δεν αφήνουν την προεκλογική συζήτηση να επικεντρωθεί στα προγραμματικά θα… επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ηγεσία του κόμματος θεωρεί ότι αν η δημόσια σφαίρα επικεντρωθεί στις προτάσεις και τα προγράμματα, τότε θα είναι στο χέρι της Κουμουνδούρου να μετατρέψει το τωρινό «ανοιχτό παιχνίδι» σε καθαρή πρωτιά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τον τρόπο που εξελίχθηκε η δημόσια συζήτηση γύρω από την υπόθεση Γεωργούλη, όχι τόσο για την ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει στην Κουμουνδούρου τυχόν επιβεβαίωση των καταγγελιών σε βάρος του ευρωβουλευτή, αλλά για κάτι άλλο: για το γεγονός, δηλαδή, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «σκεπάζει» για μία ακόμη φορά κάθε πολιτική συζήτηση που αφορά σε προτάσεις και προγράμματα.

Βεβαίως, όταν στην Κουμουνδούρου διαπίστωσαν ότι τόσο η ΝΔ όσο όμως και το ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να εγκλωβίσουν «στα σχοινιά» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε την λογική ότι «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση»: η εκπρόσωπος του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου ξεκαθάρισε πως όταν οι φήμες μετατράπηκαν σε καταγγελία, τότε μέσα σε 15 λεπτά ο ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί, ενώ πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί επισήμως από τον κ. Γεωργούλη να επιστρέψει την έδρα στο κόμμα, παραιτούμενος της ευρωβουλευτικής του ιδιότητας. Επιπροσθέτως, ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής έστειλε και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την χθεσινή παρουσία του στο Λαύριο, διαμηνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέχεται «καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη σε θέματα βίας κατά των γυναικών».

Παρεμβάσεις

Όπως και να έχει, τις επόμενες ημέρες, στο μέτρο που οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Γεωργούλη θα το «επιτρέψουν», ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να στρέψει την δημόσια συζήτηση περί τα προγραμματικά: αυτές τις εισηγήσεις, άλλωστε, δέχεται και ο Αλέξης Τσίπρας από τους στενούς του συνεργάτες και τους τομεάρχες του κόμματος, καθώς είναι πεπεισμένος πως για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν φτάνει η αποδοκιμασία του Κυριάκου Μητσοτάκη: «πρέπει να δώσουμε στον κόσμο λόγους να μας ψηφίσει. Πρέπει να τούς πείσουμε και να διεκδικήσουμε θετική ψήφο», λένε στην Κουμουνδούρου, αποτυπώνοντας τους προβληματισμούς και την στρατηγική στόχευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο πλάισιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας όχι απλώς δε θα κουραστεί να επαναλαμβάνει, τις επόμενες ημέρες, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια Υγεία, την δημόσια Παιδεία, την καθημερινότητα και τη φορολογική πολιτική, αλλά έχει ζητήσει να υπάρξει και μία διαδικασία συγκεφαλαίωσης των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε αυτά να είναι «εύπεπτα» ως «τίτλοι» και με συνθήματα που θα δίνουν τον τόνο…

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ