Ανεπανάληπτος διασυρμός Κικίλια – Στη φόρα τα ψέματα που είπε ο αποτυχημένος υπουργός

Ουδέποτε συνελήφθη «επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και διάφορα εύφλεκτα υλικά» ο 87χρονος «εμπρηστής» στον Άγιο Στέφανο όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN o Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Oπως μεταδίδει το zougla.gr κύριος Κικίλιας ή δεν ήταν καλά πληροφορημένος για το συμβάν του Αγίου Στεφάνου ή εν γνώσει του είπε ένα χονδροειδές ψέμα για να καταδείξει ότι οι αρμόδιες αρχές συλλαμβάνουν εμπρηστές.

Μετά το ωραίο εφεύρημα του 112 για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, είναι λογικό και χρήσιμο να ισχύει, αλλά όταν εγκαταλείπονται οι περιοχές έχει υποχρέωση το κράτος να προστατεύσει περιουσίες, ζώα και περιβάλλον από τις φωτιές.

Θυμίζουμε την καταστροφή του νησιού της Ρόδου, της Μάνδρας, της Αιγιαλείας της Καρύστου, της Αγχιάλου και της Κέρκυρας.

Μετά λοιπόν από το 112, ο κύριος Κικίλιας «συνέλαβε επ’ αυτοφώρω με μπιτόνι και στουπιά» τον 87χρονο εμπρηστή.

Τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια διαψεύδει και η ίδια η αστυνομία όπου στο διαβιβαστικό της προς στην εισαγγελία αναφέρει συγκεκριμένα:

«Την 22.45 στις 5-8-23 στον Άγιο Στέφανο Αττικής επί της Οδού Ηρώων Πολυτεχνείου έναντι του οικοδομικού αριθμού 15, διερχόμενος πολίτης είδε τον ανωτέρω κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από κολώνα της ΔΕΗ ενώ μόλις είχε εκδηλωθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά επί της ανωτέρου οδού. Ο πολίτης έσβησε την φωτιά και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι προστρέξαντες αστυνομικοί του Α.Τ Διονύσου τον ανήβραν στην οικεία του και προσήγαγαν τον κατηγορούμενο στο αστυνομικό κατάστημα όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον πολίτη ως τον δράστη της προορηθείσας αξιόποινης πράξης και συνελήφθη. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια νάιλον σακούλα περιέχουσα εύφλεκτο υλικό και κομμάτια υφάσματος».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ