Ανεμβολίαστος 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος ο πρώτος διασωληνωμένος της μετάλλαξης Δ

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης 49χρονος μοναχός του Αγίου Όρους, που είναι το πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 49 ετών μοναχό από το Άγιον Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάστασή του θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ και εντοπίστηκε θετικός. Επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του Στο Κόκκινο, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, σημείωσε ότι «χθές κάναμε εισαγωγή στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, το πρώτο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης. Πρόκειται για 49χρονο ιερομόναχο από το Άγιο Όρος που νοσηλεύεται από τις 2 Ιουλίου, σε σοβαρή κατάσταση».

Με δηλώσεις του στο GRTimes συμπλήωσε ότι «είναι ένα περιστατικό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί ο άνθρωπος είναι μόλις 49χρονών και ζούσε σε σκήτη, γεγονός που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με προσκυνητές. Δεν νόσησε δηλαδή λόγω υπερκινητικότητας. Ήρθε στο νοσοκομείο στις 2 Ιουλίου έχοντας νοσήσει ήδη ένα δεκαήμερο και μέσα σε δύο 24ωρα αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον ήταν ανεμβολίαστος».

Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, καθώς η μεγάλη χαλάρωση, οι μεταλλάξεις και οι ανεμβολίαστοι, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, στο οποίο αν συνυπολογιστεί το εξαντλημένο και χωρίς ενίσχυση σύστημα υγείας, τότε γίνεται εφιαλτικό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ