Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης – Τέλος η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ολοκληρώθηκε η σεζόν του επιδόματος θέρμανσης, καθώς σήμερα λήγει η κρατική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών των καυσίμων, λόγω της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οπως είπε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, η κρατική επιδότηση ήταν 25 λεπτά στο λίτρο και ξεκίνησε να ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου 2022. Μειώθηκε σε 15 λεπτά, και από 1/1/2023 υπήρξε αύξηση 10 λεπτών.

Από αύριο στην αντλία μπαίνει μια επιπλέον αύξηση της τάξης των 15 λεπτών, άρα τελειώνει η επιπρόσθετη επιδότηση που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, παραμένει σε ισχύ και για τον Απρίλιο.

Πλέον, από αύριο (1/4) όποιος θέλει να βάλει πετρέλαιο, θα το αγοράσει προς 1,30€ το λίτρο, την ώρα που όταν ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη η επιδότηση, η τιμή που πλήρωνε ο καταναλωτής στην αντλία, έφτανε στο 1,40€.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης, έχει πάρει ήδη την… ανηφόρα κι έχει φτάσει την μέση τιμή 1,91€ ανά λίτρο. Ο κ. Ασμάτογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τιμή δεν θα φτάσει τα 2€ ανά λίτρο. Στην Ευρώπη η μέση τιμή είναι στο 1,71€ καθώς πολλά κράτη μείωσαν σημαντικά τον ΕΦΚ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ