Ανδρουλάκης για Ροδόπη: Επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί Μητσοτάκη – Τσίπρα σε ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα

Να αφήσουν τους «επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς» πάνω στο «ευαίσθητο εθνικό θέμα» της Ροδόπης κάλεσε τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης .

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας θα πρέπει να δώσουν σαφείς εξηγήσεις. «Πρώτον, δεν πρέπει να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Η Συνθήκη της Λωζάνης, που κάνει λόγο για μουσουλμανική και όχι για “τουρκική” μειονότητα, είναι αυτή που έχει καθορίσει την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή για πάρα πολλά χρόνια. Όποιος την αμφισβητεί, λειτουργεί εις βάρος της πατρίδας μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ακόμη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει γιατί δεν ψήφισε τον νόμο για την αλλαγή του μουφτή πέρυσι το καλοκαίρι» ενώ εξαπέλυσε νέα πυρά προς την Ντόρα Μπακογιάννη με αιχμή τις δηλώσεις της κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Ροδόπη. «Δεν περίμενα ποτέ από την κυρία Μπακογιάννη, με την εμπειρία που έχει, να πάει στη Θράκη και να μιλήσει σε Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα αν είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι ως πολιτευτής της δεξιάς του ’60. Ο λόγος που άκουσα στο βίντεο που έχει αναρτηθεί, είναι προσβλητικός για το σύνολο του ελληνικού λαού και πιστεύω ότι και η κυρία Μπακογιάννη μέσα στην ημέρα πρέπει να ανασκευάσει» σημείωσε.

Υπενθύμισε παράλληλα τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά: «Το ΠΑΣΟΚ το 1995 γκρέμισε τις μπάρες. Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις και μπήκαν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα πανεπιστήμια και μέσα σε 20 χρόνια, με επίσημα στοιχεία που έχω, πενταπλασιάστηκαν οι επιστήμονες από τα ελληνικά πανεπιστήμια στη μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε ό,τι αφορά την επομένη των εκλογών επανέλαβε πως «σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει» καθώς «τα προγράμματά μας αποκλίνουν σε απόλυτο βαθμό». «Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι η αξιόπιστη ισχυρή αντιπολίτευση, η ισχυρή προοδευτική δύναμη» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αδυναμίας επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία και θύμισε: «Στις 14 Μαΐου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει να συζητήσει τίποτα με το ΠΑΣΟΚ, διότι είναι μια “αντιμεταρρυθμιστική δύναμη”. Ήρθε ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι είναι αντιμεταρρυθμιστική δύναμη το κόμμα, που κράτησε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ – όταν ο ίδιος το 2010 υποστήριζε ό,τι και ο κ. Τσίπρας μέχρι να κατακτήσουν την εξουσία -, όταν όλες οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα όπως το ΑΣΕΠ, οι ανεξάρτητες αρχές, η Διαύγεια, ό,τι είχε να κάνει με την αξιοκρατία, την ενίσχυση των θεσμών και την αυτοδιοίκηση είναι έργο αυτού του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντιμεταρρυθμιστική δύναμη; Πότε στήριξε μια μεταρρύθμιση η Νέα Δημοκρατία; Πάντα ήταν απέναντι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ