«Αναστήθηκε» σε βιντεοδιάσκεψη ο Ρώσος ναύαρχος Σοκόλοφ αφού… «σκοτώθηκε» από Ουκρανούς (pic)

Εμφανίστηκε σε τηλεδιάσκεψη ο ναύαρχος Βίκτορ Σοκόλοφ, ο διοικητής του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, για τον οποίο η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκε κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις κατά του λιμανιού της Σεβαστούπολης, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του στόλου.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ναύαρχος Σοκόλοφ φαίνεται να συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου και άλλους ανώτατους αξιωματικούς του στρατού και του πολεμικού ναυτικού. Το βίντεο αυτό μεταδόθηκε από την ρωσική τηλεόραση.

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας υποστήριξαν χθες ότι σκότωσαν τον ναύαρχο Σοκόλοφ, τον αρχηγό του ναυτικού στην Κριμαία, μαζί με άλλους 33 αξιωματικούς, στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε αποφύγει να σχολιάσει τους ουκρανικούς ισχυρισμούς. Λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο ναύαρχος Σοκόλοφ. Στην τηλεδιάσκεψη αυτή ο Σόιγκου ανέφερε ότι περισσότεροι από 17.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τον Σεπτέμβριο και 2.700 όπλα καταστράφηκαν, μεταξύ των οποίων επτά αμερικανικά οχήματα Bradley.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε καταγράψει στις 19 Σεπτεμβρίου το Belfer Center του Χάρβαρντ, η Ρωσία τον περασμένο μήνα κέρδισε 35 τετραγωνικά μίλια ουκρανικού εδάφους, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις επανέκτησαν τον έλεγχο σε 16 τετραγωνικά μίλια που ελέγχονταν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ