Ανακοίνωση κόλαφος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αθλιότητες του Λακόπουλου

Ανακοίνωση από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

Μπορείς να ασκείς πολιτική ανεβαίνοντας στο βήμα με κόκκινο σύνολο και γόβες Louboutin; Φυσικά και μπορείς. Όπως μπορείς να παλεύεις για το δίκιο και να εκφράζεσαι φορώντας αθλητικά ή αρβύλες. Η εμφάνιση, το φύλο, η καταγωγή, το χρώμα, δεν προσδιορίζουν την πολιτική. Ούτε το ανάποδο.

Η πολιτική έχει να κάνει με τις πράξεις και η κριτική σε αυτή στην δημόσια σφαίρα θα έπρεπε να καθορίζεται μόνο από αυτές.

Πρόσφατο παράδειγμα ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος με το δημοσίευμα του με τίτλο «ψευδίσματα» στο ieidiseis. Σε ένα παραλήρημα στερεοτύπων και σεξισμού, η μόνη του κριτική απέναντι στην Θεοδώρα Τζάκρη αφορά ρούχα, εμφάνιση και εκφορά του λόγου.

Ο «σατέν» σεξισμός αλλά και κανένας σεξισμός, δεν χωράει στην πολιτική ούτε στην δημοσιογραφία.

Ο δημοσιογράφος Γ. Λακόπουλος μάλλον ξέχασε το άρθρο 2, όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ στις Αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, σύμφωνα με το οποίο «ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει: α. Να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης…».

Μήπως δεν πρέπει να ξεχάσει η ΕΣΗΕΑ ότι είναι μέλος της;

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι να ζητήσει συγνώμη από την Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη και η ΕΣΗΕΑ να πράξει τα δέοντα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ