Αληθινές ρουκέτες από τον Στέφανο Τζουμάκα για τους υπόλοιπους υποψηφίους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρούσα και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια πολιτική υποψηφιότητα. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες είναι του πολιτικού συνδικαλισμού», επισήμανε ο Στέφανος Τζουμάκας, εκ των διεκδικητών της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βάλια Πετούρη και την εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ, με τις διεργασίες στο κόμμα να συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, λίγες εβδομάδες πριν από την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

«Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν πολιτικές κυβερνήσεις. Είναι απόλυτα ελεγχόμενες από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό κεφάλαιο, με πρώτη την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον. Πριν από δύο μήνες ο Μπάιντεν είπε ότι το αμερικανικό δημόσιο έχει χρέος 31 τρισεκατομμύρια δολάρια και δεν άνοιξε κουβέντα κανείς.

(…) Θέλω να βάλω έντονα το ζήτημα ότι έχουμε ανάγκη από πολιτική ηγεσία στο δυτικό ημισφαίριο – για να μην σας πω τι γίνεται στη Γερμανία, που δεν υπάρχει κυβέρνηση. Να μην σας πω τι υπάρχει στην Ιταλία…

(…) σήμερα η εφημερίδα “Καθημερινή” έχει αφιέρωμα στους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναφέρεται καν ότι εγώ είμαι υποψήφιος».

Ερωτηθείς προς τα πού θα στραφεί το κόμμα στην περίπτωση εκλογής του για την ηγεσία, επισήμανε:

«Οικονομία. Το πρώτο ζήτημα σε κάθε χώρα είναι η πολιτική για την οικονομία. Όχι ως συνδικαλισμός. Τι κάνει η κυβέρνηση και τι αντιπαραθέτει στην κυβέρνηση και τι είπε η κυβέρνηση και τι έκανε η κυβέρνηση. Αυτά είναι προσδιορισμός στην πολιτική. Δεν γίνεται λοιπόν έτσι, κάθε χώρα έχει προβλήματα.

(…) Αυτό είναι το μείζον πολιτικό θέμα. Πού θα πάμε τη χώρα. Δεύτερον, ποια είναι τα προβλήματα που έχουμε. Τρίτο, ποιες λύσεις έχουμε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ