Αληθινές ρουκέτες από τον Στέφανο Τζουμάκα για τους υπόλοιπους υποψηφίους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρούσα και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια πολιτική υποψηφιότητα. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες είναι του πολιτικού συνδικαλισμού», επισήμανε ο Στέφανος Τζουμάκας, εκ των διεκδικητών της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βάλια Πετούρη και την εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ, με τις διεργασίες στο κόμμα να συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, λίγες εβδομάδες πριν από την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

«Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν πολιτικές κυβερνήσεις. Είναι απόλυτα ελεγχόμενες από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό κεφάλαιο, με πρώτη την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον. Πριν από δύο μήνες ο Μπάιντεν είπε ότι το αμερικανικό δημόσιο έχει χρέος 31 τρισεκατομμύρια δολάρια και δεν άνοιξε κουβέντα κανείς.

(…) Θέλω να βάλω έντονα το ζήτημα ότι έχουμε ανάγκη από πολιτική ηγεσία στο δυτικό ημισφαίριο – για να μην σας πω τι γίνεται στη Γερμανία, που δεν υπάρχει κυβέρνηση. Να μην σας πω τι υπάρχει στην Ιταλία…

(…) σήμερα η εφημερίδα “Καθημερινή” έχει αφιέρωμα στους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναφέρεται καν ότι εγώ είμαι υποψήφιος».

Ερωτηθείς προς τα πού θα στραφεί το κόμμα στην περίπτωση εκλογής του για την ηγεσία, επισήμανε:

«Οικονομία. Το πρώτο ζήτημα σε κάθε χώρα είναι η πολιτική για την οικονομία. Όχι ως συνδικαλισμός. Τι κάνει η κυβέρνηση και τι αντιπαραθέτει στην κυβέρνηση και τι είπε η κυβέρνηση και τι έκανε η κυβέρνηση. Αυτά είναι προσδιορισμός στην πολιτική. Δεν γίνεται λοιπόν έτσι, κάθε χώρα έχει προβλήματα.

(…) Αυτό είναι το μείζον πολιτικό θέμα. Πού θα πάμε τη χώρα. Δεύτερον, ποια είναι τα προβλήματα που έχουμε. Τρίτο, ποιες λύσεις έχουμε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;