Ακόμη και πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Έχετε δει τις δημοσκοπήσεις; Τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σίγουρα τις έχετε δει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο ευδιάκριτο ποιο κόμμα θα είναι δεύτερο. Θα είναι το ΠΑΣΟΚ; Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα είναι η Ελληνική Λύση; Ή θα είναι το ΚΚΕ; Ποιο θα είναι.

Βλέπετε οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν πλέον διαφορές, ανάμεσα στα τέσσερα κόμματα, που είναι στο όριο του στατιστικού λάθους. Και τα τέσσερα κόμματα κινούνται σε διψήφια ποσοστά λίγο πάνω από το 10%. Σε ότι έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος είναι κατασταστροφικά και προστίθενται στο κάκιστο κλίμα των τελευταίων μηνών. Οι δε δημοσκόποι στις εκτιμήσεις που κάνουν στο παρασκήνιο, με βάση τα ευρήματα και τις τάσεις, είναι βέβαιοι ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μονοψήφιο.

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη. Λαβωμένη, αλλά πρώτη. Δεύτερο, λογικά, θα είναι το ΠΑΣΟΚ, χωρίς, όμως, αυτό να είναι σίγουρο, αφού και αυτό χάνει δυνάμεις αδυνατώντας να κεφαλαιοποιήσει τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Εντυπωσιακή είναι η ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης και του ΚΚΕ. Έμπειροι αναλυτές και δημοσκόποι δεν αποκλείουν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ακόμη και πέμπτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Όλα είναι ανοιχτά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ