Αδιαφορεί για την οργή που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία, συγκαλύπτει τα εγκλήματα της κυβέρνησής του

Για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών στελεχών και του κρατικού μηχανισμού στη διαχείριση των πυρκαγιών που κατέκαψαν τη μισή Ελλάδα.

Αδιαφορώντας για την οργή που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία για την πρωτοφανή ανικανότητα των αρμοδίων και ενώ η φωτιά συνέχιζε να κατακαίει την Αρκαδία, είπε ότι όλα λειτούργησαν καλά.

Απέδωσε τη συγγνώμη που είχε ζητήσει σε προσωπική ανάγκη ενώ για μια ακόμη φορά προχώρησε σε γενικές και αόριστες εξαγγελίες.

Προφανώς ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής, ούτε και τη διάρρηξη κάθε εμπιστοσύνης της κοινωνίας με το ξεχαρβαλωμένο κράτος.

Επιμένουν στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ροκανίζουν χρόνο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από την οποία αποκλείστηκαν τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον μηχανισμό προπαγάνδας του Μαξίμου ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σαν μην συμβαίνει τίποτα.

Μίλησε γενικά και αόριστα για απόδοση ευθυνών οι οποίες θα αποδοθούν, όπως είπε, με καθαρό μυαλό και όχι εν βρασμώ ψυχής, δίνοντας παράταση θητείας σε υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους που λαμπάδιασαν τη μισή Ελλάδα.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες έτσι κι αλλιώς κάηκαν στην κυριολεξία από την πύρινη λαίλαπα.

Γιατί σε περίπτωση κατά την οποία επιχειρούσε τον Οκτώβριο εκλογικό αιφνιδιασμό θα έμπαινε σε επικίνδυνες περιπέτειες ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία.

Η έλλειψη αντανακλαστικών από τον πρωθυπουργό πυροδότησε σκληρή απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Λυπάμαι πολύ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω ανταπόκριση στην έκκληση που έκανα πριν από δύο ημέρες για να υπάρξει ένα ελάχιστο επίπεδο συμφωνίας στη σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε πυρόπληκτες περιοχές στην Ηλεία.

Διαπίστωσε επίσης ότι το μέγεθος της καταστροφής υπερβαίνει κάθε εκτίμηση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή που έγινε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σφυροκοπώντας τις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της ανικανότητας του επιτελικού κράτους.

Δεν έχει συνειδητοποιήσει ούτε το μέγεθος των ευθυνών του.

Με τη χθεσινή συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τορπίλισε κάθε απόπειρα διαμόρφωσης συναινετικού κλίματος που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για αναζήτηση βιώσιμων λύσεων στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των πυρκαγιών.

Ο ίδιος προτιμάει την περιχαράκωση και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του ελπίζοντας ότι η κοινωνία θα ξεχάσει σύντομα τις εγκληματικές ευθύνες των υπουργών που άφησαν να καεί η μισή Ελλάδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...