Αδιανόητη πρόκληση από το ΝΑΤΟ: Δίνει συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Μικρασιατική Καταστροφή (pics)

Εντύπωση προκαλεί η ανάρτηση της Νατοϊκής Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, LANDCOM, με έδρα τη Σμύρνη που με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 συγχαίρει την Τουρκία μέσω του λογαριασμού της στην πλατφόρμα Χ, πρώην Τwitter.

Η διοίκηση εύχεται «ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων ΔΥνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιληφθεί του θέματος για τις ευχές του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα και η μόνιμη αντιπροσωπεία μας προχωρά στις δέουσες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτηθεί και πέρυσι την ίδια μέρα το 2022, προκαλώντας αντιδράσεις στην Ελλάδα, η οποία έκανε διάβημα στο ΝΑΤΟ και ζήτησε εξηγήσεις πετυχαίνοντας τη διαγραφή της ανάρτησης.

Η Τουρκία γιορτάζει σήμερα, 30 Αυγούστου, τη λεγόμενη «Ημέρα της Νίκης», την επέτειο της νίκης του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

ΠΗΓΗzougla.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ