Αδιανόητη γκάφα του (ΣΥΡΙΖαίου) δημοσιογράφου Σβέρκου στην υπόθεση των παιδοβιαστών – Σάλος, οργή και (τελικά) διασυρμός στο διαδίκτυο (pic)

Όπως έγινε γνωστό εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της μητέρας της 12χρονης που είναι το θύμα στην υπόθεση των παιδοβιαστών.

Ο δημοσιογράφος των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (είναι διευθυντής ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) είχε κάνει νωρίτερα την παρακάτω ανάρτηση.

Οι εξελίξεις μοιράια τον αφήνουν εκτεθειμένο. Δεν θα αναπαράξουμε φυσικά σχόλια και σοκαριστικούς υπαινιγμούς από στρατιές χρηστών του τουίτερ κατά του κυρίου Σβέρκου, ο οποίος υπήρξε βιαστικός. Όμως οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σοβαροί, μετρημένοι και υπομονετικοί και τα όσα γράφουν να έχουν βάση για να τους παίρνουν στα σοβαρά. Οι δημοσιογράφοι είναι επαγγελματίες και τα όσα γράφουν έχουν μεγάλη αξία όταν αφορά σε τόσο σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή των παιδοβιαστών.

Στην προσπάθειά του να αντικρούσει τις κατηγορίες, ο Σβέρκος τα έκανε χειρότερα.

Γράφει:

Σωστά! Μόνο που στο πρώτο tweet, ξεχείλιζε η… αυτοπεποίθηση και η… βεβαιότητα, του… μεγάλου… ερευνητή δημοσιογράφου. Φυσικά το αρχικό tweet δεν αφορούσε μόνο στα κανάλια, αλλά αναφερόταν με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στην οικογένεια της 12χρονης. Τελικά, αποδείχθηκε ότι καμία έρευνα δεν είχε κάνει ο κ. Σβέρκος. Και αντί να παραδεχτεί το λάθος του ή την ανεπάρκεια του “ρεπορτάζ” του, απαντά “Αστυνομικός δεν είμαι για να ξέρω πως κινούνται οι έρευνες”.

Ναι κύριε, αστυνομικός δεν είσαι. Δημοσιογράφος είσαι. Και δουλειά των δημοσιογράφων είναι – εκτός του ρεπορτάζ και της έρευνας – να εκφέρουν γνώμη με τρόπο τεκμηριωμένο. Ή μήπως δεν είσαι δημοσιογράφος;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ