Αίτημα από την Παλαιστίνη να γίνει μέλος του ΟΗΕ

Επίσημο αίτημα για να γίνουν κράτος-πλήρες μέλος του ΟΗΕ κατέθεσαν εκ νέου οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι έχουν καθεστώς παρατηρητή στον οργανισμό από το 2012.

Στην επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κι επιδόθηκε και στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.), ο πρεσβευτής τους Ριάντ Μανσούρ ανακοίνωσε «κατ’ εντολή των Παλαιστίνιων ηγετών» πως κινεί εκ νέου τη διαδικασία, που ανάγεται στο 2011, ζητώντας από το Σ.Α. να εξετάσει το αίτημα εντός «του Απριλίου του 2024».

Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης τους τελευταίους μήνες δεν σταματά να επαναλαμβάνει πως μπροστά στην ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της επικράτειας του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, προτεραιότητα των Παλαιστινίων είναι πλέον να γίνουν κράτος-πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών.

Εντούτοις, παρατηρητές διατηρούν πολλές αμφιβολίες για το εάν το αίτημα των Παλαιστινίων θα φθάσει ως τη γενική συνέλευση, δεδομένου του δικαιώματος της αρνησικυρίας των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ