«Ήθελα να τους αφήσω σημάδια…» – Σοκάρει ο ιερέας με το καυστικό υγρό

«Ήθελα να τους αφήσω σημάδια που θα τα θυμούνταν για καιρό» απάντησε στους αστυνομικούς ο 37χρονος Αρχιμανδρίτης όταν τον ρώτησαν γιατί επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και τρία ακόμα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Ο ιερέας που συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο «Δρομοκαΐτειο» προκειμένου να εξεταστεί εάν πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα υγείας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. Εκεί ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης επέστρεψε και πάλι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα. Έτσι από το βράδυ της Πέμπτης (24/6) κρατείται στο 7ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου σε κελί των γυναικείων κρατητηρίων.

«Ήθελα να τους αφήσω σημάδια»

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την προανακριτική διαδικασία, μίλησαν μαζί του και παρότι στην αρχή ήταν αρνητικός να πει κάτι, γρήγορα αναφέρθηκε στην απόφαση του να ρίξει το καυστικό υγρό στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου. «Ήθελα να τους εκδικηθώ. Να κάνω κάτι που θα το θυμούνται για καιρό. Ήθελα να τους αφήσω σημάδια» είπε στους αστυνομικούς ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. «Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ