Έρχεται πανωλεθρία και συντριβή για τους Συντηρητικούς στη Βρετανία

Προς τη συντριβή οδηγούνται οι Συντηρητικοί στην Βρετανία, ανάλογη με εκείνη που είχαν υποστεί το 1997, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ενώ το ποσοστό της μετακίνησης προς τους Εργατικούς θα πιάσει ρεκόρ 118 χρόνων!

Ενόψει των εκλογών που αναμένονται αργότερα μέσα στο 2024, η δημοσκόπηση προέβλεψε ότι οι Εργατικοί αναμένεται να αποσπάσουν 385 έδρες στο κοινοβούλιο της Βρετανίας, ενώ οι Συντηρητικοί να διατηρήσουν

μόλις 169, χάνοντας περισσότερες έδρες από όσες είχαν χάσει το 1997.

Αυτό θα αντιπροσωπεύει μια μετακίνηση 11,5% προς τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ, τη μεγαλύτερη υποχώρηση της υποστήριξης κυβερνώντος κόμματος που έχει καταγραφεί από το 1906, γράφει η εφημερίδα.

Οι 14.000 ψηφοφόροι που απάντησαν στη δημοσκόπηση της YouGov αντιπροσωπεύουν περίπου επταπλάσιο από τον συνήθη αριθμό ερωτηθέντων σε δημοσκοπήσεις της εταιρείας. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό μιας ομάδας χορηγών των Τόρις, σημειώνει η ε

φημερίδα.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν επανειλημμένως καταδείξει ότι οι Τόρις έπονται των Εργατικών. Μια δημοσκόπηση της YouGov τον Νοέμβριο εμφάνισε το κόμμα του Σούνακ να βρίσκεται 19 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Εργατικούς.

Ερωτηθείς σχετικά με την τελευταία πρόβλεψη για βαριά εκλογική ήττα, ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς απάντησε ότι το κόμμα του έχει σχέδιο για να κερδίσει τους ψηφοφόρους.

“Έχουμε σχέδιο, το επεξεργαζόμαστε. Οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν τα οφέλη του. Αυτός είναι ο λόγος που θα περιμένουμε μέχρι τις εκλογές, αντί να βασιζόμαστε στις δημοσκοπήσεις”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...