Έρευνα για πιθανή υπεξαίρεση που έκανε ο Ελον Μασκ στην Tesla για να χτίσει γυάλινη βίλα

Σε κοντινή απόσταση από το στρατηγείο της Tesla στο Όστιν του Τέξας όπου υπάρχει και ένα τεράστιο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας είχε ξεκινήσει η κατασκευή ενός κτιρίου που είχε την κωδική ονομασία «Project 42» και δεν είχε γίνει γνωστό όχι μόνο εκτός της εταιρείας αλλά και ανάμεσα στο προσωπικό ή τα στελέχη της τον λόγο της ύπαρξης του. Η εγγύτητα από το εργοστάσιο έκανε τους περισσότερους να εκτιμούν ότι το κτίριο αυτό αποτελούσε μια νέα εγκατάσταση της εταιρείας, ίσως κάποια καινούργια γραφεία για τις διοικητικές υπηρεσίες ή κάποιος χώρος εκδηλώσεων αφού από τις εργασίες φαινόταν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό κτίσμα αποτελούμενο κυρίως από γυαλί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal το κτίριο αυτό που κατασκευάζεται με χρήματα της εταιρείας δεν είναι κάποιος επαγγελματικός χώρος αλλά μια μεγάλη πολυτελής μοντέρνου σχεδιασμού κατοικία με υπνοδωμάτια, τουαλέτες και μπάνια, κουζίνα, σαλόνι κλπ και το διοικητικό συμβούλιο της Tesla, μεγαλομέτοχος της οποίας και μέλος του ΔΣ είναι ο Ελον Μασκ, ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή για να κατασκευαστεί αυτό το κτίριο και τι σκοπό εξυπηρετεί. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο Μασκ με την κατηγορία ότι αποφάσισε να φτιάξει αυτή την εντυπωσιακή κατοικία που θυμίζει τα γραφεία που άνοιξε η Apple το 2019 στη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης χρεώνοντας το ταμείο της Tesla.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Tesla συμπεριλαμβανομένων των μελών του ΔΣ έχουν κάποια προνόμια για να χρεώνουν την εταιρεία για προσωπικά τους έξοδα αλλά υπάρχει όριο 120 χιλιάδων δολαρίων και για οποιαδήποτε έξοδα πάνω από αυτό το ποσό πρέπει να υπάρχει έγκριση του ΔΣ. Μένει να γίνει γνωστή η έκβαση της έρευνας αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για άλλο ένα πονοκέφαλο για τον Μασκ που προστίθεται στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει με το Twitter και φυσικά το εντυπωσιακό λανσάρισμα του Threads, της νέας πλατφόρμας της Metα και του Μαρκ Ζάκερμπεργκ με την οποία θέλει να ανταγωνιστεί κατά μέτωπο το Twitter.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ