«Έξι μήνες μετά, καμία δικαιοσύνη» – Κόλαφος από την διεθνή αμνηστία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Έξι μήνες μετά, καμία δικαιοσύνη», επισημαίνεται σχετικά στην κοινή ανακοίνωση με την οργάνωση Human Rights Watch.

Σοβαρά ερωτήματα για τη σημαντική καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης του Ναυαγίου στην Πύλο, θέτει νέα παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας.

H Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει ως «πρωταρχικής σημασίας» την πλήρη καταγραφή του τι συνέβη, αλλά και τη διερεύνηση των σοβαρότατων καταγγελιών για τις ευθύνες του Λιμενικού.

«Οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι καταγγελίες σε βάρος αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής όπως και κατά άλλων Ελλήνων αξιωματούχων διερευνώνται ενδελεχώς και να ασκήσουν διώξεις σε όλους τους αξιωματούχους για τους οποίους υπάρχουν επαρκή στοιχεία για παράπτωμα», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η εκπρόσωπος των Human Rights Watch, Τζούντιθ Σάντερλαντ, ανέφερε ότι «το ναυάγιο της Πύλου φαίνεται να είναι άλλο ένα τραγικό παράδειγμα της επιλογής των ελληνικών Αρχών να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στη διάσωση ζωών στη θάλασσα. Η πλήρης καταγραφή του τι συνέβη είναι υψίστης σημασίας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης για τους επιζώντες και τις οικογένειες των θυμάτων και για την αποφυγή μελλοντικών θανάτων».

Η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει ότι για την υπόθεση συνομίλησε με 21 επιζώντες, 5 συγγενείς αγνοουμένων και εκπροσώπους του Λιμενικού, της Αστυνομίας, αλλά και των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ