Έξαλλος ο Μητσοτάκης για τον Γιώργο Αυτιά μέσα στη νύχτα – Η διαρροή που τον εξόργισε

Χειρόφρενο “τραβάει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις διαρροές για τους υποψηφίους των ευρωεκλογών, οι οποίες σε λίγους μήνες θα αρχίσουν να μονοπωλούν το πολιτικό προσκήνιο, σύμφωνα με το thetoc.gr.

“Ο νους μας δεν θα πρέπει να είναι στις εκλογές που πέρασαν ούτε σε αυτές που έρχονται” λέει με νόημα σε συνεργάτες του, φράση που χρησιμοποίησε και σε ένα από τα πρόσφατα υπουργικά συμβούλια, επιδιώκοντας να στρέψει το βλέμμα από την εκλογολογία στην καθημερινότητα του πολιτών και στο νομοθετικό έργο.

Το “μπλόκο” μπήκε και από τον Παύλο Μαρινάκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όμως η ονοματολογία έχει ήδη αρχίσει στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα τηλεοπτικά πάνελ. Στα πρώτα ονόματα που…κυκλοφόρησαν περιλαμβάνεται αυτό του Δημήτρη Τσιόδρα, διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, της Ματίνας Παγώνη, προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, η οποία είχε βρεθεί κοντά σε μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εθνικές εκλογές, αλλά τελικά δεν ήταν υποψήφια, και του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά.

“Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ακόμη” υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, πέραν αυτού για το οποίο έχει ήδη μιλήσει ο Πρωθυπουργός. Ότι δηλαδή οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο θα γίνουν με σταυρό και όχι με λίστα. “Καμία απόφαση για πρόσωπα δεν έχει ακόμη ληφθεί, ούτε όμως για το εάν τελικά οι εκλογές θα γίνουν σε 7, 6 ή 5 περιφέρειες ή εάν θα παραμείνει η ισχύουσα κατάσταση, δηλαδή να παραμείνει το καθεστώς της μίας και μοναδικής” καταλήγουν.

Όποια απόφαση και αν ληφθεί, έχει τα καλά και τα κακά της, αφού στην περίπτωση της μίας περιφέρειας παίρνουν …μπόνους οι πιο γνωστοί υποψήφιοι, ενώ αν σπάσει ο χάρτης σε περιφέρειες ένας πρώην βουλευτής θα έχει αβαντάζ αναγνωρισιμότητας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ