Έντονη ανησυχία στις Αρχές μετά τη βόμβα έξω από το υπουργείο Εργασίας – Τι φοβούνται

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας μετά την βόμβα έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Σταδίου. Η επίθεση, που φέρνει στο μυαλό σκηνικά αντάρτικου πόλης, έχει προκαλέσει ανησυχίες για μια ενδεχόμενη αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα, με τις αρχές να αναμένουν περαιτέρω επιδεικτικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα “Τα Νέα“, η πρόσφατη βομβιστική επίθεση συνδέεται με ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίες φαίνεται να επανεμφανίζονται στο προσκήνιο, μετά από περιόδους σχετικής ησυχίας. Η αναφορά σε πιθανές μελλοντικές επιθέσεις με ρουκέτες ή αυτόματα όπλα καλάσνικοφ ενισχύει την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει την ανάλυση βιντεοκλιπ από κάμερες ασφαλείας και την εξέταση των υπολειμμάτων της βόμβας για να εντοπίσουν τους δράστες, ενώ επιχειρήσεις αναζήτησης και εντοπισμού στηρίζονται επίσης σε αναλύσεις κινητής τηλεφωνίας. Η διαδικασία της αναγνώρισης και σύλληψης των υπόπτων αναμένεται να είναι περίπλοκη, καθώς οι δράστες φαίνεται να έχουν υψηλό επίπεδο γνώσεων στην κατασκευή και χρήση εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διεμήνυσε ότι οι αρχές δεν θα επιτρέψουν την αναβίωση της τρομοκρατίας και ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών. Ενισχυμένες περιπολίες και έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με τις αρχές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την αντιμετώπιση του βαρύ εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Η αστυνομία και οι ειδικές μονάδες αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη πρόκληση, καθώς οι πρόσφατες επιθέσεις δείχνουν μια πιθανή επανεκκίνηση επιθετικών ενεργειών στο αστικό περιβάλλον. Η αποφασιστικότητα των αρχών να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την ηρεμία των πολιτών είναι σαφής, καθώς η προσπάθεια για την πρόληψη νέων επιθέσεων εντείνεται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...