Έντονη ανησυχία για γενικευμένη σύρραξη από τη μαζική μετακίνηση «στρατηγικών» αεροσκαφών στις ΗΠΑ

Παρατηρείται μια σημαντική κινητοποίηση τουλάχιστον 6 αεροσκαφών KC-135 εναέριου ανεφοδιασμού της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, με πολλά από αυτά να προέρχονται από την Εφεδρική Αεροπορική Βάση στη Νότια Καλιφόρνια. Τα αεροσκάφη κατευθύνονται βορειοανατολικά προς τις ΗΠΑ και πιθανότατα θα διασχίσουν τον Ατλαντικό προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Ανησυχίες για πυρηνικά όπλα στη Μεγάλη Βρετανία και πιθανή σύρραξη

Η κινητοποίηση αυτών των αεροσκαφών έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς πρόσφατα η Τέλεγκραφ αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν πυρηνικά όπλα στην Μεγάλη Βρετανία ως μέτρο προστασίας από την ρωσική επιθετικότητα. Η χρήση των αεροσκαφών KC-135 συνήθως συνδέεται με την ενεργοποίηση μαχητικών αεροσκαφών που ανεφοδιάζονται στον αέρα, ένδειξη που ενδέχεται να υποδηλώνει την προετοιμασία για μια ευρύτερη στρατιωτική επιχείρηση ή σύρραξη.

Συμπεράσματα και πιθανές εξελίξεις στις ΗΠΑ

Η τρέχουσα κινητοποίηση των αεροσκαφών KC-135 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα η αιτία της, προκαλεί ανησυχία για την ενδεχόμενη εμπλοκή σε μια γενικευμένη σύρραξη. Οι παγκόσμιες συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης παραμένουν αβέβαιες, ενώ η διεθνής κοινότητα παραμένει σε επιφυλακή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ