Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό – Διαγράφονται τα πρόστιμα σε ηλικιωμένους

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό. Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ενημέρωση για την COVID-19 και τις ιώσεις.

«Το εμβόλιο του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης και είπε ότι, μαζί με την υφυπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκαν την απόσυρση των προστίμων που επιβλήθηκαν στους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάστηκαν την περίοδο της πανδημίας.

«Τείνουμε κλάδο ελαίας», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας. Δεν θα μετράμε δόσεις, όπως κάναμε την εποχή της πανδημίας. Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει. Τα στοιχεία εμβολιασμού δεν έχουν πάει τόσο χαλιά όσο είπαν κάποιοι αλλά φιλοδοξούμε να πάει ακόμα καλύτερα», είπε μεταξύ άλλων.

Το υπουργείο Υγείας, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό, ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους, είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

«Τα δεδομένα όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες του κορονοϊού δεν είναι ανησυχητικά», εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου, σημειώνοντας ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που καταγράφεται η πορεία της COVID-19 πλέον, τονίζοντας ότι παρά την αύξηση των τελευταίων ημερών στις εισαγωγές και στους θανάτους, μειώθηκαν οι διασωληνώσεις ενώ τα δεδομένα είναι σαφώς μειωμένα από την αντίστοιχη περίοδο του 2022-23.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ