Έγκλημα μίσους στη Λάρισα

Βαθιά προσβλητικό χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης τον βανδαλισμό του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα

Σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας».

«Είμαστε όλα gay»

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Κυριακής, πιστοί που πήγαν στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία αντίκρυσαν συνθήματα στους τοίχους και στα σκαλοπάτια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλείου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia.info, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα όπως «η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς» και «όχι στη βία ναι στη λεσβία» και «είμαστε όλα gay».

Μάλιστα, μπροστά από την κεντρική είσοδο έγραψαν προσωπικά συνθήματα κατά του μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου, που έχει εκφράσει την αντίθεσή του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί»

Τα συνθήματα σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του για την καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και μεις γελούσαμε στις γειτονιές… Έτσι βρήκε το πρωινό φως τον Άγιο Αχίλλειο Λάρισας. Τί κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας», έγραψε.

Ελληνική Λύση: «Έγκλημα μίσους»

«Η βεβήλωση του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα, συνιστά ένα έγκλημα μίσους, το οποίο έχει ηθικούς αυτουργούς όλους αυτούς που με προπαγάνδα ναζιστικού τύπου, από τα συστημικά ΜΜΕ, εκτοξεύουν κραυγές μίσους κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, με πρόσχημα τα “ανθρώπινα δικαιώματα”!», σημειώνει σε ανακοίνωση η Ελληνική Λύση.

«Το επαίσχυντο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη άνοιξε την κερκόπορτα στους εχθρούς του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η Ελληνική Λύση χαρακτήρισε το νομοσχέδιο νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλόφιλων, αντιχριστιανικό και ανθελληνικό. Σήμερα, για άλλη μια φορά, δικαιωνόμαστε. Ακριβώς γι’ αυτά τα εγκλήματα μίσους είχαμε προτείνει την συμπερίληψη της χριστιανοφοβίας” και της “ελληνοφοβίας” στον αντιρατσιστικό νόμο», συνεχίζει.

Επιπλέον, η Ελληνική Λύση υποστηρίζει: «Οι ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν προστατεύουν κάποια “ανθρώπινα δικαιώματα”, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το ιερό δικαίωμα της χριστιανικής πίστης. Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία, τόσο των 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...