Άλλο ένα χτύπημα για την Ουκρανία: Η Πολωνία παύει και αυτή τη δωρεάν προμήθεια όπλων

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει περαιτέρω δυσκολίες, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να μην προσφέρουν δωρεάν βοήθεια. Τώρα, η Πολωνία, μέσω του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παρέχει περαιτέρω δωρεάν υποστήριξη στο Κίεβο. Αντ’ αυτού, η χρηματοδότηση και η βοήθεια θα εξαρτηθούν από την οικονομική φερεγγυότητα της Ουκρανίας.

Ο Τουσκ, κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, τόνισε ότι η Πολωνία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία με εξοπλισμό και θα αναζητήσει κοινές πηγές χρηματοδότησης και εμπορικές ευκαιρίες. Παρά τις ελπίδες που είχαν τεθεί στην επίσκεψη του Πολωνού πρωθυπουργού, οι προσδοκίες για περαιτέρω προμήθειες όπλων στην Ουκρανία από την ΕΕ και τις ΗΠΑ έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Η αντιρωσική πολιτική της Βαρσοβίας δεν υπερίσχυσε του πραγματισμού στην περίπτωση της Ουκρανίας, αφήνοντας το Κίεβο σε μια δυσχερή θέση. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, αντέδρασε επιχειρώντας να δώσει θετικό πρόσωπο στην κατάσταση, αναφέροντας την πιθανότητα αγοράς όπλων από την Πολωνία με πίστωση.

Ωστόσο, η πιθανότητα της Βαρσοβίας να συμφωνήσει με τέτοιους όρους δεν είναι βέβαιη, καθώς η Ουκρανία βρίσκεται υπό την οικονομική εξάρτηση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη απορρίψει περαιτέρω χρηματοδοτική υποστήριξη στο Κίεβο. Αυτή η κατάσταση καθιστά αμφίβολη την ικανότητα της Ουκρανίας να ξεπληρώσει τυχόν χρέη για την αγορά όπλων, ενώ η ενεργός εμπλοκή της εκκλησίας περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ