«Άλλος Άνθρωπος»: Σοκάρει πρώην εθελοντής που καταγγέλει απειλές

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» και του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος.

Ένας πρώην εθελοντής αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα είδε και βίωσε στην δομή και τώρα καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές.

Ο εθελοντής είχε μιλήσει για ένα περιστατικό κατά το οποίο του είχαν ζητήσει να τραβήξει 7.500 ευρώ από λογαριασμό για να πάνε οι υπεύθυνοι της δομής στα μπουζούκια ενώ είχε μιλήσει και για την δωρεά ενός Ελληνοαμερικανού ύψους 140.000 τα οποία είχε λάβει ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Μιλώντας πάλι σήμερα στο Mega είπε πως έλαβε ένα τηλεφώνημα με απόκρυψη και μια άγνωστη φωνή του είπε πως «αν συνεχίσει να μιλάει θα έχει κακά ξεμπερδέματα». Ήδη όπως είπε έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία. Μάλιστα, ακόμα και όταν βρισκόταν εκεί έλαβε νέο τηλεφώνημα στο οποίο του είπαν πως «δεν καταλαβαίνει».

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε πως ο πρώην εθελοντής: «Μπορεί να προστατευτεί, υπάρχει ειδική υπηρεσία, των Εκβιαστών. Είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία που μπορεί να φτάσει σε αυτόν που πήρε τηλέφωνο και τον απείλησε».

Σχετικά με την υπόθεση ανέφερε: «Η έρευνα γίνεται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν έχει εμπλακεί η αστυνομία. Όμως με αυτές τις Οργανώσεις θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ένας έλεγχος από το κράτος. Το είδαμε και με την ‘Κιβωτό του Κόσμου’. Φιλανθρωπία κάνουν αυτές οι οργανώσεις και η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει ένα οργανωμένο σύστημα που γίνεται έλεγχος. Στις ΜΚΟ και τις Οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τον μανδύα της φιλανθρωπίας, υπάρχουν κάποιοι που είναι για να βγάλουν χρήματα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ