Άλλαξε ξαφνικά όλο το ΔΣ του ΟΣΕ εκτός του Τερεζάκη

Σε αντικατάσταση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ προχώρησε η Κυβέρνηση, διατηρώντας στη θέση τους μόνο τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Τερεζάκη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Θανάση Λεβέντη.

Συγκεκριμένα, ορίστηκαν 5 νέα μέλη, με μεταβατικό πρόεδρο τον επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννο Γραμματίδη.

«Η συνολική αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του οργανισμού και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μια διοικητική λειτουργία που είχε ουσιαστικά ξεχαρβαλωθεί, καθώς ο ΟΣΕ παρέμενε ακέφαλος, με το διοικητικό του συμβούλιο να μην μπορεί να συνεδριάσει, αφού από τα επτά μέλη που θα έπρεπε να έχει, είχαν απομείνει μόνο πέντε, μετά και την παραίτηση της αντιπροέδρου του οργανισμού Ουρανίας Σαγιάκου στα μέσα Μαρτίου.

Με απόφαση, λοιπόν, της γενικής συνέλευσης του ΟΣΕ, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, μοναδικό μέτοχο της εταιρίας, ορίστηκαν τα εξής νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο:

  • Γιάννος Γραμματίδης, μεταβατικός πρόεδρος,
  • Χριστίνα Βασιλοπούλου, μέλος,
  • Βασίλης Γιαννακουλόπουλος, μέλος,
  • Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, μέλος, και
  • Ιωάννης Πετρόπουλος, μέλος.

Σύμφωνα με το υπουργείο η επιλογή των προσώπων πληροί συγκεκριμένα κριτήρια, που ακολουθούν τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, την εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την ελεγκτική, αλλά και την ποσόστωση των φύλων.

Ο Γιάννος Γραμματίδης είναι δικηγόρος, με εξειδίκευση στο ιδιωτικό και δημόσιο διεθνές δίκαιο. Είναι επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διοικητικά συμβούλια τραπεζών και επιμελητηρίων.

Η Χριστίνα Βασιλοπούλου είναι δικηγόρος, με εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και την προστασία των καταναλωτών.

Ο Βασίλης Γιαννακουλόπουλος είναι οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, με πολυετή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και στην εκτίμηση κινδύνων, καθώς και στην επιχειρηματική ανάλυση και συμβουλευτική.

Η Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου είναι δικηγόρος, με εμπειρία στο δίκαιο ανταγωνισμού, στο εμπορικό δίκαιο και σε θέματα που αφορούν κανόνες συμμόρφωσης.

Τέλος, ο Ιωάννης Πετρόπουλος είναι οικονομολόγος και στρατηγικός σύμβουλος επιχειρήσεων, με εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ