«Άκυρο» από τον Ερντογάν στο Νταβός – Όλα γίνονται πολύπλοκα με τους ξένους επενδυτές στην Τουρκία

Αποχή – μη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ζήτησε από τους τούρκους αξιωματούχους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω της στάσης των διοργανωτών στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Ο υπουργός Οικονομικών Μέχμετ Σίμσεκ σκόπευε να συμμετάσχει στη σύνοδο του WEF, όμως άλλαξε τα σχέδιά του έπειτα από την παρέμβαση του Ερντογάν, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Φόρουμ, Κλάους Σουάμπ, καταδίκασε τις «τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ» από πλευράς της Χαμάς, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε μέτρα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας, μια δήλωση που εξόργισε τους τούρκους πολιτικούς. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Η απόφαση του Ερντογάν να αποσύρει τους αξιωματούχους του από το Νταβός περιπλέκει την προσπάθεια της Τουρκίας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη τους στη χώρα, όσο αυτή ακολουθούσε αντισυμβατική οικονομική πολιτική, σημειώνει το Bloomberg.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ