Άδεια παραμονής σε μετανάστες που συμπληρώνουν τρία χρόνια στην Ελλάδα

Άδεια παραμονής θα μπορούν να παίρνουν μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, χωρίς άδεια ή συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα.

Αυτό προβλέπει -μεταξύ άλλων- τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη που κατατέθηκε στη Βουλή στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται με απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης χορηγείται άδεια παραμονής με δικαίωμα πρόσβασης στην εξαρτημένη εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών που:

· Διαθέτουν δήλωση προσφοράς εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα για την απασχόλησή τους με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου,

· Διέμεναν στην Ελλάδα έως και την 30η Νοεμβρίου 2023 χωρίς άδεια διαμονής,

· Συνεχίζουν να διαμένουν στην Ελλάδα, και,

· Συμπληρώνουν τουλάχιστον 3 συνεχή έτη παραμονής στην Ελλάδα πριν από την υποβολή της αίτησης, σύμφωνα με έγγραφα βέβαιης χρονολογίας.

Η τροπολογία σύμφωνα με την κυβέρνηση βάζει τάξη στο καθεστώς όσων αλλοδαπών διαμένουν στην Ελλάδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και εργάζονται ενώ διασφαλίζει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθώς επιτρέπει στις αρχές την πλήρη καταγραφή και ταυτοποίηση των πολιτών τρίτων χωρών.

Στη ρύθμιση αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο Δημήτρης Καιρίδης. «Κάνουμε τους παράνομους, νόμιμους; Όπως θα έλεγε και ένα πρωτοσέλιδο προβοκατόρικο; Όχι», είπε και συμπλήρωσε: «Δίνουμε απλώς ένα δικαίωμα πρόσβασης σε όσους θέλουν και μπορούν να εργαστούν και δεν δίνουμε κανένα άλλο δικαίωμα». Σύμφωνα με την κυβέρνηση θα υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο. «Δεν δίνουμε δικαίωμα μόνιμης διαμονής ή ιθαγένειας», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...