Άγρια κόντρα στην εξεταστική για τα Τέμπη

Η εξεταστική επιτροπή για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη αποφάσισε τη διαβίβαση της μαρτυρικής κατάθεσης του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train, M. Καποτόρτο, στην εισαγγελία εφετών Λάρισας για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Δ. Μαρκόπουλος, ανέφερε ότι ο κ. Καποτόρτο δεν είπε μία συγνώμη στα θύματα και παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε για τα ιατρικά προβλήματα των μηχανοδηγών της εταιρείας του.

Η συζήτηση εντός της επιτροπής έγινε έντονη κατά την απόφαση αν θα κληθεί ως μάρτυρας ο τέως πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, με την πλειοψηφία να αρνείται την κλήση του, παρά το αίτημα του ίδιου και της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της αδικοχαμένης Μάρθας. Ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε εμπαιγμό από τη συμπολίτευση, ενώ ο Δ. Μαρκόπουλος απάντησε ότι ο Γενιδούνιας είναι στο payroll του Καποτόρτο και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Hellenic Train.

Δ. Μαρκόπουλος: Υπόλογος του κ. Καποτόρτο ο κ. Γενιδούνιας, μισθοδοτείται από τον κ. Καποτόρτο.

Β. Κόκκαλης: Ένας λόγος παραπάνω να τον καλέσετε…

Δ. Μαρκόπουλος: Τα συμφέροντα της Hellenic Train θα υπερασπιστεί ο κ. Γενιδούνιας, είναι στο payroll Καποτόρτο.

Β. Κόκκαλης: Πριν έρθει ο μάρτυρας τον χτυπάτε…

Δ. Μαρκόπουλος: Υπερασπίζεστε το δεξί χέρι του κ. Καποτόρτο;

Β. Κόκκαλης: Όχι, υπερασπίζομαι αυτό που είπε η κ. Καρυστιανού. Δεν νιώθετε ντροπή;

Δ. Μαρκόπουλος: Το payroll του Καποτόρτο θέλετε να φέρουμε εδώ… Έχει αποφασιστεί να έρθουν κάποιοι μάρτυρες το πρόγραμμα μέχρι 20 Φεβρουαρίου

Β. Κόκκαλης: Φοβάστε να έρθει ο Γενιδούνιας

Λ. Τσαβδαρίδης:  Ποιος φοβάται; Τον λαϊκισμό σου φοβάμαι… Δεν περνάει σε εμάς αυτό. Πρόεδρε δεν είναι αυτό να το επιτρέπεται να λαϊκίζουν. Να κάνει σόου και θέατρο τώρα ο Κόκκαλης εδώ;

Β. Κόκκαλης: Σας πειράζει η αλήθεια. Γιατί αρνείσαι; Όποιος δεν έχει να φοβηθεί κάτι λέμε να φέρει τον μάρτυρα εδώ.

Η κόντρα εντάθηκε με την παρέμβαση της Μιλένας Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ, η οποία κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για γνώση τραμπουκισμών και υπογειών διαδρομών, αναφέροντας την περίπτωση του πρώην βουλευτή της ΝΔ και Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος. Η συζήτηση συνεχίστηκε με ανταλλαγές κατηγοριών και επικρίσεων μεταξύ των μελών της επιτροπής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ