Άγρια επίθεση της Μαρίας Ζαχάροβα στον Ερντογάν

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη, συνιστά η επίθεση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Λωρίδα της Γάζας και τη στάση της Άγκυρας.

Η επίθεση μάλιστα, συνοδεύτηκε και από σαφή προειδοποίηση του Κρεμλίνου κατά της Τουρκίας.

Η δήλωση της «σιδηράς κυρίας» του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, ήρθε μετά την δήλωση Ερντογάν ότι «τώρα έχουν σκοτωθεί 11 χιλιάδες παιδιά και γυναίκες, ο κόσμος είναι σιωπηλός. Πρώτα από όλα γιατί οι ΗΠΑ και η Δύση σιωπούν».

Η απάντηση που έδωσε η Μαρία Ζαχάροβα στον Τούρκο Πρόεδρο, ήταν η εξής:

«Ρετζέπ, κι εσύ έμεινες σιωπηλός όταν η Δύση, μέσω του Κιέβου, σκότωνε Ρώσους – κάθε μέρα, μέρα με τη μέρα, για πολλά χρόνια. Εσείς οι Τούρκοι όχι μόνο μείνατε σιωπηλοί, αλλά ‘φυτέψατε’ όπλα στο Κίεβο, βγάζοντας χρήματα από το ρωσικό αίμα. Τώρα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κάνουν το ίδιο εναντίον των Αράβων. Αλλά η Ρωσία δεν πουλάει όπλα στο Ισραήλ, αλλά, αντίθετα, υπερασπίζεται τη Γάζα. Και η Τουρκία τρίζει τα δόντια της ανήμπορη, όπως κάνουμε εμείς εδώ και 8 χρόνια. Τουρκία, αυτό είναι ένα μάθημα για σένα! Αν επιδοθείτε στην ανομία, αυτό το μπούμερανγκ σίγουρα θα επιστρέψει. Τα πολιτικά παιχνίδια που βασίζονται στο αίμα και τα δάκρυα των παιδιών των άλλων, μετατρέπονται σε αίμα και δάκρυα των παιδιών σας. Το ίδιο θα συμβεί και στους Αμερικανούς και σε όλους τους Ευρωπαίους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ