Χαλασμένο το «μαύρο κουτί» στο μοιραίο τρένο – Αμφίβολη η εξαγωγή στοιχείων

Χαλασμένο το «μαύρο κουτί» στο μοιραίο τρένο

Χαλασμένο το «μαύρο κουτί» στο μοιραίο τρένο. Εν εξελίξει βρίσκονται οι ἐρευνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στο Κουλούρι Λάρισας, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ιδιώτη. Στόχος το εντοπισμός βιολογικού υλικού για την ταυτοποίηση του 57ού θύματος στην μοιραία αμαξοστοιχία Intercity.

Tην περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε το Καταγραφικό ETCS, το μαύρο κούτι της επιβατικής αμαξοστοιχίας σφηνωμένο μέσα σε λαμαρίνες.

Σύμφωνα με το larissanet, η ζημιά που υπέστη από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν μετά την σύγκρουση, καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την εξαγωγή οποιουδήποτε στοιχείου από αυτό.

Από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη εντοπίστηκαν τα Καταγραφικά Ταχύτητας (Hasler TELOC) και ΕTCS της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε το Καταγραφικό ETCS, καθώς το συνεργείο έκοβε λαμαρίνες προκειμένου να διευκολυνθεί η δουλειά των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για τον εντοπισμό βιολογικού υλικού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μέχρι και την περασμένη Κυριακή έχουν ανευρεθεί «αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση».

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...