Χαλασμένο το «μαύρο κουτί» στο μοιραίο τρένο – Αμφίβολη η εξαγωγή στοιχείων

Χαλασμένο το «μαύρο κουτί» στο μοιραίο τρένο

Χαλασμένο το «μαύρο κουτί» στο μοιραίο τρένο. Εν εξελίξει βρίσκονται οι ἐρευνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στο Κουλούρι Λάρισας, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ιδιώτη. Στόχος το εντοπισμός βιολογικού υλικού για την ταυτοποίηση του 57ού θύματος στην μοιραία αμαξοστοιχία Intercity.

Tην περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε το Καταγραφικό ETCS, το μαύρο κούτι της επιβατικής αμαξοστοιχίας σφηνωμένο μέσα σε λαμαρίνες.

Σύμφωνα με το larissanet, η ζημιά που υπέστη από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν μετά την σύγκρουση, καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την εξαγωγή οποιουδήποτε στοιχείου από αυτό.

Από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη εντοπίστηκαν τα Καταγραφικά Ταχύτητας (Hasler TELOC) και ΕTCS της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε το Καταγραφικό ETCS, καθώς το συνεργείο έκοβε λαμαρίνες προκειμένου να διευκολυνθεί η δουλειά των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για τον εντοπισμό βιολογικού υλικού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μέχρι και την περασμένη Κυριακή έχουν ανευρεθεί «αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων