Φόβοι για νέο κύμα μεταναστευτικών ροών λόγω σεισμών: Αναπροσαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας στον Έβρο

Αναπροσαρμογή των σχεδίων φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, εξαιτίας της πιθανής αύξησης των μεταναστευτικών ροών λόγω του σεισμού στην γειτονική χώρα. Ο σχεδιασμός τίθεται σε εφαρμογή την Παρασκευή, με την εισχώρηση των 250 νέων συνοριοφυλάκων που άμεσα τοποθετούνται σε τμήματα συνοριακής φύλαξης Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Παλιοί και νέοι συνοριοφύλακες ονομαστικοποιούνται και ο καθένας γνωρίζει την υπηρεσία του, όπως επίσης ποιο όχημα θα χρησιμοποιήσει, τι ειδικότητα θα έχει και την περιοχή αρμοδιότητας που θα ενεργήσει σε περίπτωση έκτακτης κρίσης, μιας μαζικής απόπειρας εισχώρησης στο ελληνικό έδαφος. Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμούν ότι ακόμη και τα δουλεμπορικά κυκλώματα θα εναρμονιστούν με την τραγική κατάσταση στην Τουρκία, και δεν αποκλείεται να “βαφτίζουν” μαζικά παράτυπους μετανάστες, ως σεισμόπληκτους προκειμένου να τους περνούν στην Ελλάδα.

Νέοι και παλιοί συνοριοφύλακες θα συνδράμουν στην αύξηση των περιπολιών, θα επανακαθοριστεί και θα διανεμηθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, όπως θερμικές κάμερες, με το προσωπικό να προβαίνει σε κατοπτεύσεις των περιοχών αρμοδιότητάς του και σε συλλήψεις όπου εντοπίζονται παράτυποι μετανάστες.

Στελέχη της αστυνομίας, εκτιμούν ότι οι μεταναστευτικές ροές σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αυτή την περίοδο έως το ερχόμενο φθινόπωρο, θα αυξηθούν σημαντικά. Θεωρούν πως νέοι άνθρωποι που διέμεναν σε Ανατολική Τουρκία και Βόρεια Συρία, από την στιγμή που δεν έχουν στέγη, δουλειά και τροφή, δεν θα περιμένουν την ανάκαμψη των περιοχών τους σε 5-10 χρόνια και θα αναζητήσουν ευκαιρίες μιας καλύτερης ζωής στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΗΓΗthetoc.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ