«Φλερτ με το grexit από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ως ένα ακόμη επεισόδιο στο «‘φλερτ με το grexit από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο’ με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από την Κομισιόν.

Τονίζει ότι ο λόγος της παραπομπής είναι ότι το ελληνικό κράτος «συνεχίζει ακόμη σήμερα, σχεδόν έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, να καθυστερεί αδικαιολόγητα την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προς τους πολίτες και τους προμηθευτές του».

«Χαρακτηριστική η περίπτωση των νοσοκομείων, οι υποχρεώσεις των οποίων ανέρχονται σε 1,4 δις ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον χρέη που παραμένουν δίχως τιμολόγηση, διότι αφορούν έκτακτες παραγγελίες», αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «είναι παράλογο, απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο το κράτος να ζήτα προκαταβολή φόρου από κάθε μικρομεσαίο επιχειρηματία και ταυτόχρονα το ίδιο να μην εκπληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι πολιτών και προμηθευτών». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται και για τα δυο: για την κατάργηση της προκαταβολής φόρους για τις επιχειρήσεις, καθώς και την επιβολή της γρήγορης αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους προς πολίτες και προμηθευτές, «σε χρόνο που θα καθορίζεται συγκεκριμένα και θα είναι γνωστός εκ των προτέρων για τους συμβαλλόμενους με το κράτος». «Η ιδιοκτησιακή λογική Μητσοτάκη για το κράτος – ‘δικό μου είναι ό,τι θέλω κάνω’ θα λάβει τέλος», σημειώνει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ