Υπάκουοι, δειλοί και φοβισμένοι απέναντι στα Media – Το σύνδρομο του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ

Σκληρή κριτική κατά της Εφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα ασκεί ο δημοσιογράφος Νίκος Μωραΐτης  σχετικά με τις θέσεις τους για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ

“Το σχέδιο που προτείνετε για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΜΜΕ δοκιμάστηκε ήδη. Ναι, δοκιμάστηκε από τον ίδιο τον Τσίπρα – προφανώς και με εισηγήσεις δικές σας ή παρόμοιες: «Μην τους πάμε κόντρα», «πάμε πιο φιλικά», «μην κάνουμε άλλους εχθρούς». Αυτή ήταν η τακτική από το 2019 και μετά, και είχε υπέροχα, μοναδικά εκλογικά αποτελέσματα…” γράφει ο Ν. Μωραΐτης.

 «Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήσασταν -με ελάχιστες εξαιρέσεις- και υπάκουοι, και δειλοί και φοβισμένοι απέναντι στα Media», σχολιάζει ο Μωραίτης. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενό του στο fb:

Κυρία Αχτσιόγλου, κύριε Τεμπονέρα,
Με λύπη σάς ενημερώνω ότι το σχέδιο που προτείνετε για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΜΜΕ δοκιμάστηκε ήδη. Ναι, δοκιμάστηκε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα – προφανώς και με εισηγήσεις δικές σας ή παρόμοιες: «Μην τους πάμε κόντρα», «πάμε πιο φιλικά», «μην κάνουμε άλλους εχθρούς». Αυτή ήταν η τακτική από το 2019 και μετά, και είχε υπέροχα, μοναδικά εκλογικά αποτελέσματα…
Υπάρχει ένα κομβικό σημείο στη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ

Η συνέντευξη Τσίπρα σε Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά δύο μέρες πριν από τις εκλογές του 2019. Οι δύο δημοσιογράφοι έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και ο Αλέξης Τσίπρας πολύ καλά τη δική του: Επιθετικοί, αιχμηροί όλοι, συγκρούστηκαν με πολιτικό πολιτισμό, δε χαρίστηκε κανείς σε κανέναν και το αποτέλεσμα φάνηκε. Είναι η συνέντευξη η οποία -σύμφωνα με τους δημοσκόπους- έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου 4 μονάδες τον Ιούλιο του 2019.
Μετά;
Σαν να μην πέτυχε η στρατηγική, στροφή 180 μοιρών!
Ο Τσίπρας έπρεπε -κατά τη λογική των φωστήρων συμβούλων- να δείχνει ήπιος και συγκαταβατικός για να κερδίσει το υποτιθέμενο Κέντρο. Κι όσο για τα στελέχη; Ήρεμα, παιδιά, μην τυχόν και τους προσβάλλουμε και δε μας ξανακαλέσουν.
Και μην επικαλεστείτε πάλι τον Πολάκη. Ο Πολάκης έχει δικό του μπαϊράκι, δεν ορίζει και δεν όρισε ποτέ την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματός σας.
Αποτέλεσμα;

  • Για τους Αριστερούς, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα κόμμα ξενέρωτο που δεν κάνει αντιπολίτευση και φοβάται και τη σκιά του.
  • Για τους Κεντρώους και τους Δεξιούς, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε κόμμα των καταστροφέων, των προδοτών, των μπαχαλάκηδων, του καταληψία, του Ζήκου, του προέδρου δεκαπενταμελούς κλπ.

Δηλαδή:
Από τη μία πλευρά συριζαϊκή νιρβάνα, από την άλλη συνέχιση ενός ανελέητου πολέμου, που όμοιό του δεν έχει ζήσει κανένας πολιτικός αρχηγός και κανένα κόμμα.
Αν όμως σε δολοφονούν πολιτικά κι εσύ απαντάς με αβρότητες, τότε αποδέχεσαι την πολιτική σου δολοφονία.
Και το ακόμα χειρότερο: Δημιουργείς στον κόσμο την αίσθηση ότι τα ΜΜΕ έχουν δίκιο: Ε, για να μην αντιδρούν ούτε οι ίδιοι οι Συριζαίοι, τότε μάλλον κατέστρεψαν τη χώρα, όπως λένε τα κανάλια!
Και τώρα, την ώρα που κατακαίγεται η χώρα χωρίς μιντιακή κάλυψη, την ώρα που ο πρωθυπουργός χασκογελάει στο συντονιστικό και λέει ότι οι περιοχές που καίγονται «βγάζουν δουλίτσα» στην πυροσβεστική και τα ΜΜΕ σιωπούν, την ώρα που για δεύτερη τετραετία το μιντιακό σύστημα αποτελεί τη δύναμη πυρός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έρχονται δύο από τα επιφανέστερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε κάνουν να τσιμπιέσαι για να πιστέψεις ότι όντως αυτά που ακούς είναι αλήθεια.

➤ Κυρία Αχτσιόγλου, με το δόγμα «να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους και να μη μας αδικούν κι εκείνοι» ουσιαστικά προτείνετε να μην αδικεί το πρόβατο τον λύκο για να μην αδικεί και ο λύκος το πρόβατο.

 Το προσπάθησε ο αρχηγός σας. 

Το προσπάθησε – νωρίτερα- και ο Κώστας Καραμανλής

Δύο πρόβατα κατασπαραγμένα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δε θα είστε το τρίτο;
➤ Κύριε Τεμπονέρα, αν πάτε σε συνέδριο να συζητήσετε τα αίτια της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και εξαιρέσετε την 8ετή πολιτική δολοφονία του αρχηγού σας και της κυβερνητικής σας θητείας, καλύτερα να πάτε μία εκδρομή. Στοκχόλμη θα πρότεινα, που έχει και ωραίο σύνδρομο.
Γιατί από αυτό το σύνδρομο έχετε καταληφθεί. Οι Γερά Γερούν, οι μακεδονομάχοι με τις περικεφαλαίες, οι «εμείς μετράμε στρέμματα, εσείς φέρετρα», οι «ξεπουλήσατε τη Μακεδονία για τις συντάξεις», οι «ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έβαλε στα μνημόνια» κατάφεραν να σας πείσουν ότι ηττηθήκατε επειδή ήσασταν πολύ τοξικοί.
Κι εδώ είναι ο μεγάλος παραλογισμός. Εσείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήσασταν -με ελάχιστες εξαιρέσεις- και υπάκουοι, και δειλοί και φοβισμένοι απέναντι στα Media. Κάτι τοξικοί που τους έλεγαν… Βιτάμ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ