Τραγωδία στα media: Ποιους διώχνουν οι καναλάρχες

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση μιας ακόμη μετάθεσης στο μέλλον της αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, που μεταξύ των άλλων θα τους υποχρέωνε να έχουν δημοσιογράφους με πλήρη απασχόληση, κάποιοι από τους ιδιοκτήτες άδραξαν την ευκαιρία και προχωρούν σε απολύσεις, αδιαφορώντας για την πληρότητα και την ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών, που πρέπει να υπηρετούν.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απόλυση του μέλους της Σπύρου Μπαξεβάνου από τον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία TV». Η συγκεκριμένη εργοδοσία επέλεξε μέσα στις γιορτές να προτείνει στον δημοσιογράφο, μετά από 16 χρόνια εργασίας, την μετατροπή της εργασιακής του σχέσης από πλήρους απασχόλησης, σε απασχόληση με μπλοκάκι ώστε να χάσει κάθε εργασιακό του δικαίωμα.

Και επειδή αυτός δεν το αποδέχθηκε, του κοινοποίησε την απόλυση του στο όνομα του περιορισμού του εργασιακού κόστους.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Καταιγίδα εξελίξεων στα ΜΜΕ του Ιβάν Σαββίδη

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας θεωρεί απαράδεκτη την πρακτική της ιδιοκτησίας του «Θεσσαλία TV». Δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου και θα τον στηρίξει στις όποιες νόμιμες ενέργειες επιλέξει.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ τονίζει την ανάγκη να μπουν επιτέλους κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Περιφέρεια, καθώς και την ανάγκη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

«Η Δικαιοσύνη δολοφονήθηκε» – Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

Σκληρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη, ζητά εκταφές με τοξικολογικές και προσφυγή σε ΕΕ και ΟΗΕ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ