Το X του Έλον Μασκ αξίζει 71% λιγότερο από τα χρήματα που έδωσε για την εξαγορά του


Το X (Twitter) του Έλον Μασκ έχει χάσει πάνω από το 71% της αξίας του από όταν το απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με την εταιρεία Fidelity.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Fidelity υποδεικνύουν ότι η πλατφόρμα αξίζει πλέον 71,5% λιγότερο από ό,τι όταν την αγόρασε ο Μασκ, ο οποίος είχε καταβάλλει 44 δισ. δολάρια για να αναλάβει την εταιρεία.

Τον Μάιο, η Fidelity υπολόγιζε ότι το X αξίζει μόλις 15 δισ. δολάρια, το ένα τρίτο από όσα είχε πληρώσει ο Μασκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fidelity κατέχει μετοχικό μερίδιο στο X, αλλά μετά την εξαγορά του από τον Μασκ έχει μειώσει το ποσοστό της, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Πως η Ευρώπη πετάει τα ληγμένα φάρμακα της Pfizer και χάνει δισεκατομμύρια ενώ οι ΗΠΑ τα επιστρέφουν

Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για το X και τις σχέσεις του με τους διαφημιζόμενους στην πλατφόρμα. Τον Ιούλιο, ο Μασκ είχε κάνει γνωστό με ανάρτησή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση λόγω της τεράστιας πτώσης στα διαφημιστικά έσοδα.

Επιπλέον, τον Νοέμβριο, εταιρείες όπως η Disney και η IBM απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X αφού μία ανάρτηση του Μασκ επικρίθηκε ως αντισημιτική. Ο Μασκ αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτηση, αλλά επέκρινε τους διαφημιστές επειδή μποϊκοτάρουν την εταιρεία του.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...