Το μονοπωλιακό σύστημα των ΗΠΑ έχει καταρρεύσει – Προσπάθεια της Δύσης να πολιορκήσει τη Ρωσία

«Η ιδεολογία της αποικιακής Δύσης, μέσω του ΝΑΤΟ, βασισμένη σε καινοτόμες φονταμενταλιστικές θρησκευτικές ερμηνείες και ηγεμονική νοοτροπία, παίζει ρόλο στην ανάφλεξη αποτρόπαιων πολέμων» σχολιάζει ο πρώην πρέσβης Παλαιστίνης στη χώρα μας Μαρουάν Τουμπάσι, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία.«Η ιδεολογία της αποικιακής Δύσης, μέσω του ΝΑΤΟ, βασισμένη σε καινοτόμες φονταμενταλιστικές θρησκευτικές ερμηνείες και ηγεμονική νοοτροπία, παίζει ρόλο στην ανάφλεξη αποτρόπαιων πολέμων και εχθρότητας κατά της παγκόσμιας ειρήνης, με μοναδικό στόχο τη διατήρηση των λαών της σε σύγκρουση με τα δικαιώματά τους» αναφέρει ο πρώην πρέσβης της Παλαιστίνης κος Μαρουάν Τουμπάσι (Marwan Toubassi), με αφορμή την ανάφλεξη στην Ουκρανία.«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θεωρούν τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου κατά των λαών ως αποκλειστικό κεκτημένο δικαίωμά τους, για το οποίο κανείς δεν μπορεί να λογοδοτήσει» προσθέτει.

Κλιμάκωση στο ΝτονμπάςΠώς η Ουκρανία έχει πέσει θύμα της υποκρισίας της Δύσης: Το «λάθος» της Ελλάδας και οι «κερδισμένοι»27 Φεβρουαρίου, 14:31«Η Δύση μέσω του ΝΑΤΟ αντιμετώπισε επίσης την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, αν και βρέθηκαν στη χώρα μετά από αίτημα της ίδιας της Συρίας, όπως και τώρα, με την παρουσία ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων σε δύο νέες Δημοκρατίες, τις οποίες η Ρωσία αναγνώρισε εγκαθιδρύοντάς τις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, στις προσπάθειές της να προστατεύσει τα σύνορά της και την εθνική της ασφάλεια, ενόψει της προσπάθειας της Δύσης να συμπεριλάβει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ για να πολιορκήσει και να απομονώσει τη Ρωσία και να επεκτείνει την ηγεμονία της στην καρδιά της Ευρασίας» υπογραμμίζει ο πρώην πρέσβης για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ντονμπάς.

Το μονοπωλιακό σύστημα των ΗΠΑ έχει καταρρεύσει

«Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά αναφορικά με την πολιτική της αμερικανικής ηγεμονίας και το μονοπώλιό της στην παγκόσμια τάξη, που ξεκίνησε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό το μονοπωλιακό σύστημα που τώρα έχει καταρρεύσει ή καταρρέει μπροστά στην άνοδο των νέων δυνάμεων έχει επιβάλει νέες παραμέτρους, τις παραμέτρους μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, που θα εγκαθιδρύσει νέα πολιτική και οικονομική λογική στους περισσότερους τομείς παγκοσμίως».

«Αυτές οι αναδυόμενες δυνάμεις, που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν πολλές από τις κρίσεις τους, θα μπορέσουν σύντομα να τερματίσουν την αμερικανική ηγεμονία σε όλο τον κόσμο» προβλέπει ο κος Τομπάσι.«Και πρέπει να σημειώσουμε εδώ το ρόλο της αποκατάστασης του στρατιωτικού κύρους και της στρατιωτικής ισχύος της Ρωσίας καθώς και της οικονομικής ισχύος της Κίνας, υπό το πρίσμα των αλληλένδετων διαφορώνμεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πολλά ζητήματα».

«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον, για τη διεθνή ειρήνη στην οποία οι λαοί θα απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, βαδίζοντας προς ένα κόσμο χωρίς αποικιοκρατία, χωρίς πολέμους και χωρίς ρατσισμό» καταλήγει ο πρώην πρέσβης.Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις