Τους πήραν χαμπάρι: Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός του Μάκη Βορίδη από την γερμανική ΤΑΖ μετά τις ψεκασμένες θεωρίες του για τις καταστροφικές πυρκαγιές

«Λαϊκισμός αντί για αυτοκριτική» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της TAZ του Βερολίνου, το οποίο αναφέρεται στη διαχείριση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η εφημερίδα γράφει: «Οι Έλληνες προς το παρόν ψάχνουν να βρουν τα αίτια για το πώς τους βρήκε αυτή η συμφορά. Αντί να στρέψουν την προσοχή τους στην κλιματική κρίση ή στην σκανδαλωδώς κακή πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, οι τοπικοί άρχοντες καταγγέλλουν τους εμπρηστές.

Η εφημερίδα Εστία κάνει λόγο μάλιστα για «ύποπτο ασύμμετρο χτύπημα κατά του μαργαριταριού του τουρισμού μας», με το οποίο υπονοεί τη Ρόδο που φλέγεται. Ο Μάκης Βορίδης, ένας ισχυρός υπουργός, επαυξάνει. Η μυστική υπηρεσία ερευνά «την εμπλοκή Τούρκων εμπρηστών στην πατρίδα μας», λέει ο Βορίδης. Αν οι φοβερές υποψίες των Ελλήνων βγουν αληθινές, αυτό θα εξέθετε τους Τούρκους ως ιδιαίτερα ύπουλους δράστες, διότι η Άγκυρα έχει στείλει πυροσβεστικές δυνάμεις στη φλεγόμενη Ελλάδα για να βοηθήσουν τους γείτονές της που έχουν απόλυτη ανάγκη…Ένα μάθημα ανείπωτου λαϊκισμού. Και επικίνδυνα εμπρηστικό».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.