Τους πήραν χαμπάρι: Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός του Μάκη Βορίδη από την γερμανική ΤΑΖ μετά τις ψεκασμένες θεωρίες του για τις καταστροφικές πυρκαγιές

«Λαϊκισμός αντί για αυτοκριτική» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της TAZ του Βερολίνου, το οποίο αναφέρεται στη διαχείριση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η εφημερίδα γράφει: «Οι Έλληνες προς το παρόν ψάχνουν να βρουν τα αίτια για το πώς τους βρήκε αυτή η συμφορά. Αντί να στρέψουν την προσοχή τους στην κλιματική κρίση ή στην σκανδαλωδώς κακή πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, οι τοπικοί άρχοντες καταγγέλλουν τους εμπρηστές.

Η εφημερίδα Εστία κάνει λόγο μάλιστα για «ύποπτο ασύμμετρο χτύπημα κατά του μαργαριταριού του τουρισμού μας», με το οποίο υπονοεί τη Ρόδο που φλέγεται. Ο Μάκης Βορίδης, ένας ισχυρός υπουργός, επαυξάνει. Η μυστική υπηρεσία ερευνά «την εμπλοκή Τούρκων εμπρηστών στην πατρίδα μας», λέει ο Βορίδης. Αν οι φοβερές υποψίες των Ελλήνων βγουν αληθινές, αυτό θα εξέθετε τους Τούρκους ως ιδιαίτερα ύπουλους δράστες, διότι η Άγκυρα έχει στείλει πυροσβεστικές δυνάμεις στη φλεγόμενη Ελλάδα για να βοηθήσουν τους γείτονές της που έχουν απόλυτη ανάγκη…Ένα μάθημα ανείπωτου λαϊκισμού. Και επικίνδυνα εμπρηστικό».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...