Τι θα ζητήσουν οι δικηγόροι του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Καθώς οι αστυνομικές έρευνες εξελίσσονται και οι αρμόδιες Αρχές εκτιμούν πως απέτρεψαν εγκαίρως μια πιθανή μαφιόζικη επίθεση, ακολουθώντας τον εντοπισμό σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών υλών και όπλων, και την σύλληψη τεσσάρων ατόμων, το νομικό επιτελείο του πρώην κορυφαίου στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε να κινηθεί για την αναστολή της ποινής του.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο 45χρονος πρώην μέλος της εν λόγω τρομοκρατικής ομάδας μεταφέρθηκε στη φυλακή, αφού του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ποινή 25 μηνών φυλάκισης χωρίς αναστολή, για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και για κατοχή ναρκωτικών.

Οι δικηγόροι του, Γιώργος Κακαρνιάς, Νικόλας Αλετράς και Θεόδωρος Μαντάς, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, επισημαίνουν την πρόθεσή τους να ζητήσουν την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής και υπογραμμίζουν τον δημόσιο διασυρμό του πελάτη τους. Τονίζουν επιπλέον πως ο εντολέας τους δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε άλλες υποθέσεις, είτε αυτές είναι πραγματικές είτε συνθετικά διαμορφωμένες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων

«Σήμερα (σ.σ. χθες) ο Χρήστος Τσάκαλος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 1 μήνα για δύο πλημμελήματα και οδηγήθηκε στην φυλακή, αφού δεν χορηγήθηκε αναστολή της ποινής ή αναστολή εκτέλεσης επί της έφεσης.

Το δικαστήριο διέταξε την άμεση και πλήρη έκτιση της ποινής του, απορρίπτοντας όλα τα νόμιμα και βάσιμα αιτήματά του και ουσιαστικά εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους στην Βουλή και πριν ακόμα ψηφιστούν.

Είχε προηγηθεί ο δημόσιος διασυρμός του στα ΜΜΕ, με ανυπόστατες κατηγορίες και σενάρια που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού η ίδια υπηρεσία που τον συνέλαβε και συνέταξε την δικογραφία κατέληξε στο σαφές συμπέρασμα ότι η εμπλοκή του αφορά μόνο στα συγκεκριμένα πλημμελήματα για τα οποία δικάστηκε. Ξεκαθαρίζουμε ότι από την δικογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει καν τους έτερους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση, υπαρκτή ή κατασκευασμένη.

Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για το φιάσκο που ξεκίνησε από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη με δήθεν προετοιμασία βομβιστικών ενεργειών και συνεργασίες «τρομοκρατών με ποινικούς». Τα όσα απαράδεκτα έγιναν σήμερα δεν αφορούν μόνο τον Χρήστο Τσάκαλο, αλλά συνολικά την κοινωνία, τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης και τον νομικό κόσμο της χώρας, καθώς αποτελούν μία σαφή πρόγευση αυτών που έρχονται με τις νέες τροποποιήσεις στο Ποινικό Δίκαιο, σύμφωνα με τις οποίες ο κανόνας θα είναι η φυλακή.

Οι συνήγοροί του θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και την οριστική δικαίωσή του».

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....