Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Γιατί διακόπηκε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο

  Στο… μικροσκόπιο η σύνθεση του δικαστηρίου και μεθόδευση για την κλήρωση δικαστή!


  Διακόπηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την τέως Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

  Η δίκη διεκόπηκε προκειμένου να αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή επί των αιτημάτων που έθεσε ο συνήγορος της κ. Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης. Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός θα πρέπει να αποφανθεί ως προς το αν ένας δικαστής βρισκόταν σε άδεια την περίοδο της κλήρωσης των αρεοπαγιτών για τη συμμετοχή τους ως μελών του Ειδικού Δικαστηρίου. Τόσο ο Δ. Παπαγγελόπουλος όσο και η Ελ. Τουλουπάκη έχουν θέσει ζήτημα μη νόμιμης σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου.

  Ο συνήγορος της εισαγγελικής λειτουργού, κ. Ματζουράνης υπέβαλε αίτημα να ζητηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και να προσκομιστούν στο δικαστήριο όλα τα έγγραφα για την αναρρωτική άδεια δικαστή για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι νόμιμες διαδικασίες. Επιφυλάχθηκε δε να καταθέσει ένσταση για σχετική ακυρότητα, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ