Τελειώνει η εντατική φάση των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας;

Ο Ισραηλινός στρατός βρίσκεται στα τελευταία στάδια της πιο έντονης επιχείρησης κατά της οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις της Δευτέρας από τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ. Ο Υπουργός επισήμανε την ανάγκη για ένα στρατηγικό σχέδιο για τη μετά-συγκρουσιακή φάση στη Γάζα, υπογραμμίζοντας την σημασία του για την επιτυχία της στρατιωτικής καμπάνιας.

Ο Υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ανέφερε ότι η πιο εντατική φάση των μαχών έχει ολοκληρωθεί κυρίως στη βόρεια και προχωρά προς το τέλος και στις νότιες περιοχές του παλαιστινιακού εδάφους, με έμφαση στην περιοχή της Χαν Γιουνίς. Ανέφερε επίσης ότι η οργανωτική δομή της Χαμάς στην περιοχή έχει σημαντικά αποδυναμωθεί.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι παραρατήρησε στάση επιφυλακτικότητας σχετικά με τα σχόλια του Γκάλαντ, επισημαίνοντας ότι οι συγκρούσεις στο νότιο τμήμα στη Λωρίδα της Γάζας, θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο. Τόνισε την ανάγκη για επιχειρήσεις στο έδαφος και εναντίον του εκτεταμένου υπογείου δικτύου που έχει δημιουργήσει η Χαμάς.

Από την πλευρά της, η Αμερικανική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στο Ισραήλ για την εκτέλεση μιας λιγότερο έντονης στρατιωτικής εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές, αναγκάζοντας περίπου δύο εκατομμύρι

α ανθρώπους να εκτοπιστούν και προκαλώντας σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές, πάνω από 23.000 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της σύγκρουσης.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν πιέζει επίσης το Ισραήλ να αναπτύξει ένα συνεκτικό σχέδιο για το μέλλον της Γάζας μετά τη σύγκρουση. Οι ΗΠΑ επιθυμούν αυτό το σχέδιο να περιλαμβάνει την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας. Παρόλα αυτά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαφωνεί με αυτήν την προοπτική, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει στην Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει κυβέρνηση στη Γάζα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;