Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από τους αγρότες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις από τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα, τη στιγμή που στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Ο αγρότες, ξεκαθαρίζουν με κάθε τρόπο ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματά τους.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας προγραμματίζουν το απόγευμα συλλαλητήριο στην Καρδίτσα και αναμένουν τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό τον Μάρτιο.

Οι αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας θα κλείσουν τα σύνορα στο τελωνείο της Νίκης από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00, ενώ το τελωνείο των Ευζώνων θα κλείσει από τις 19:00-22:00 για τα φορτηγά. Μάλιστα, χθες οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν ολιγόωρο αποκλεισμό της Ιονίας Οδού.

Στις Βρυξέλλες ξανά οι αγρότες

Περίπου έναν μήνα μετά την αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους, οι αγρότες επιστρέφουν με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις ώστε να εκφράσουν τον θυμό τους γιατί οι ευρωπαϊκές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμά» τους. Την ίδια ώρα, οι βελγικές αρχές καλούν τους κατοίκους να μην χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο για τις σημερινές τους μετακινήσεις, αλλά να προτιμήσουν τα μέσα, καθώς αναμένονται να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, στη σημερινή διαδήλωση θα συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), αλλά και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Σούμαν, έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας στις 11:00 (ώρα Ελλάδας). Τα αιτήματά τους αφορούν σε δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Σύμφωνα με εκπροσώπους βελγικών αγροτικών συνδικάτων, εκατοντάδες τρακτέρ αναμένεται να κατακλύσουν και σήμερα τις Βρυξέλλες, δεν αναμένεται πάντως να ξεπεράσουν τη συμμετοχή της 1ης Φεβρουαρίου.

Στις Βρυξέλλες ο Αυγενάκης

Στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης θα θέσει επί τάπητος τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών. «Η φωνή μας στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών για τις αλλαγές στην ΚΑΠ, θα είναι η φωνή όλης της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των αγροτών της χώρας», τόνισε ο κ. Αυγενάκης, επισημαίνοντας ότι «όλοι στο συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως μια γροθιά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...