Μπροστά σε νέες αποφάσεις οι αγρότες

Oι μελισσοκόμοι θα προχωρήσουν σήμερα με τη σειρά τους σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, με τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας τους να περιλαμβάνει μηχανοκίνητη πορεία με τη συμμετοχή 20 μελισσοκομικών φορτηγών και συναντήσεις στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών. Είχαν δώσει ραντεβού στον Ισθμό της Κορίνθου στις 6 το πρωί, με σκοπό να ξεκινήσουν από εκεί πορεία με φορτηγά, αυτοκίνητα και λεωφορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Όπως αναφέρει η Πανελλαδική Συντονιστική Κινητοποιήσεων Μελισσοκόμων, τα αιτήματά τους είναι:

  1. Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).
  2. Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών)
  3. Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.
  4. Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934.
  5. Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα.
  6. Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο.
  7. Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Μπροστά σε νέες αποφάσεις οι αγρότες

Παράλληλα, οι αγρότες ετοιμάζονται για συνελεύσεις, σήμερα, ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Εν αναμονή των αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων η κυβέρνηση πάντως διαμηνύει πως «δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον παροχές».

«Ήρθαμε δώσαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση, κάναμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, αναδείξαμε το θέμα το δικό μας, αλλά αναδείξαμε και το θέμα όλου του ελληνικού λαού για την ακρίβεια» δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες στο αγροτικό συλλαλητήριο διατυπώνοντας την κοινή πεποίθηση των ανθρώπων της παραγωγής.

«Χάρη σε αυτόν τον αγώνα αποσπάσαμε κάποιες κατακτήσεις, δεν μας ικανοποιούν το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν θα υπήρχαν αν δεν γινόταν αυτός ο αγώνας τεσσάρων εβδομάδων στα μπλόκα», δήλωσε από την πλευρά του το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες χθες έκλεισαν συμβολικά με τα τρακτέρ, για όλα τα οχήματα το τελωνείο των Ευζώνων, δεν είναι ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση και θεωρούν ότι μπορεί να τους δοθεί κάτι επιπλέον από την κυβέρνηση.

Πάντως στα μπλόκα ακούγονται απόψεις για το ενδεχόμενο ενός νέου συλλαλητηρίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ενώ θέλοντας να δείξουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ